HEADER ED 01 1

Ugnsbakad butternutpumpa

Skrivet av Erika 31.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Nu du, nu kommer ett recept där jag har skjutit riktigt ordentligt från höften. Så pass att jag inte kan ange de exakta mängderna av ingredienserna jag har använt.. Men jag tänker att du kan utgå utifrån butternut pumpans storlek och ifall det lämnar fyllning kan du servera det på sidan om som en sallad. 

I övrigt så är ju butternutpumpa gudomligt god och får en härlig konsistens som ugnsrostad. Och så ska jag inte glömma såsen, en så enkel men god sås som är ett måste ifall man använder färdigkokta kikärter som legat i spad! 

butternutpumpa

Butternutpumpa

 

Fyllning

Spenat

Kikärter

Vitlök

Lök

Soltorkad tomat

Havregrädde

Jordnötter

Kryddor: Salt, chili, svart- och cayennepeppar

Persilja 

 

Sås

Kikärtsspad 

Olja (ej olivolja eftersom det blir en bitter smak)

Kryddor: Salt, svart- och vitpeppar

 

Halvera butternutpumpan, gröp ur kärnorna och skär ett rutmönster i pumpan utan att skära igenom. Rosta i ugn tills mjuk konsistens, ca ½ timme i 200 grader.

Hacka grönsakerna och blanda i en skål tillsammans med kikärtor, jordnötter och kryddor. När pumpan är mjuk gröp ur köttet och blanda med grönsaksblandningen. Fyll den urgröpta pumpan och häll över havregrädde. Grädda i ugn i ca. ½ på 200 grader.

Medan du väntar på att pumpan ska bli klar så kan du slänga ihop såsen. Mixa kikärtsspadet samtidigt som du häller i oljan i en tunn stråle tills du får önskad konsistens. Ju mer olja du lägger ju fastare blir den. Krydda och så är den klar! 

Servera med persilja och sås, avnjut! 

butternutpumpa1

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar