HEADER ED 01 1

Två olika sorters lins-, & bönbiffar

Skrivet av Dominique 02.09.2018 | 0 Kommentarer

 Bönbiffar eller falafel är en av mina favoriter till jobbets lunchlåda. Älskar hur man kan variera dem med olika råvaror och kryddor samt göra olika sallader som tillbehör. Recepten får ni ta del av nedan. 

linserbiffarbiffbiff3

2 portioner bön och linsbiffar:

1 ägg

1/2 dl okokta beluga linser(första bilden)

230 gram svarta bönor(kokta)

2 msk öljäst

4 st soltorkade tomater

1 större champinjon

Smoked paprikakrydda, salt, peppar, vitlök, ceyennepeppar, persilja

 

2 portioner falafelbiffar:

1 ägg

1/2 dl röda linser(okokta)

230 gram kikärter(kokta)

2 msk öljäst

4 st soltorkade tomater

1 större champinjon

Smoked paprika krydda, curry, gurkmeja, ceyennepeppar, spiskummin, korriander/basilika, salt, peppar, vitlök

Sätt ugnen på 180 grader. Koka linserna mjuka och häll i en bunke/matberedare. Tillsätt bönorna, ägg och de övriga ingredienserna. Mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en grynig massa. Ta en matsked och klicka ut lika stora klickar på en bakplåt. Platta till dem en aning så de får en rund form och lägg in plåten i ugnen i 15-20 min. 

Exempel på tillbehör: Pestosallad med rå blomkål, zucchininudlar, hackad sparris, spenat/ruccola och balsamico. och tomatsås(om du råkar ha).  

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar