HEADER ED 01 1

Syrlig rödbetssallad med äppel, rödlök och vitkål

Skrivet av Dominique 21.08.2018 | 0 Kommentarer

Till midsommaren gjorde jag en fräsch rödbetssallad som tillbehör till all annan god mat som serverades. Den blev väldigt fräsch och färggrann, som ni ser. God till grillat eller bara som tillbehör till annan god mat. Nedan ser ni en bild av en sorts bowl jag gjorde dagen efter midsommar då det lämnat lite över. Den här kan du för övrigt absolut slänga ihop till villaavslutningen!

 

rodbetssalladbowl

1 stor skål rödbetssallad:

300g klyftade och kokade (tinade frysta) rödbetor

1 stor eller 2 små äppel

1 medelstor rödlök

3 stora nävar strimlad vitkål

0,25 dl äppelcidervinäger

0,25 dl citronsaft

1-2 msk balsamico

2 nävar färsk persilja

2 nävar spenat 

Salt och peppar

Grovhacka alla ingredienser och mixa i en matberedare till en grov röra. Smaksätt med citronsaft, äppelcidervinäger och balsamico samt salt och peppar efter behag. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar