HEADER ED 01 1

Sushi burrito

Skrivet av Erika 28.03.2018 | 0 Kommentarer

Taggar:

Då jag för några veckor sedan besökte huvudstaden Helsingfors var ett av mina måsten att gå till Soma. Soma är en restaurang som b.la. gör sushi burriton som verkligen är to die for. Sagt och gjort så gick jag dit med min vän Sannah och avnjöt denna skapelse. 

Tyvärr har vi ingen sushi burrito (om jag har missat så upplys mig tack!) restaurang i Vasa där jag bor, så därför blev det  dags för mig att göra min alldeles första hemlagade sushi burrito.

PS. Denhär rätten är perfekt för dig som bor tillsammans med någon som inte är vegan och gärna vill äta animaliska produkter ibland. Då jag och min sambo gjorde dessa sushi burriton så fyllde jag min med tofu och min sambo sin med gravad lax. 

 

nori wrap

Sushi burrito

Nori ark

Ris

Salt

Gurkmeja

Risvinäger

Exempel på fyllning:

Naturell tofu i egen marinad med vitlök, färsk ingefära, chiliflingor, salt, soja, risvinäger och olja/ Gravad lax

Ärt- och kikärtshummus

Rödkål

Avocado

Morot

Gurka

iMat Fraiche (Oatlys)

 

Börja med att marinera tofun, helst några timmar före servering. Pressa ur vätskan genom att klämma tofun i hushållspapper. Lägg tofun i en påse med alla kryddor och vätskor och låt dra i sig smaken. Ju längre destu bättre, förvara då i kylskåp.

Koka riset al dente och krydda. Tillsätt risvinäger och låt svalna något. Medan du väntar på riset kan du förbereda grönsakerna och hummusen. Denna gång bestod hummusen av kikärter, gröna ärter, vitlök, basilika, olja, salt och peppar. Grönsakerna behöver inte tillagas mer än att hacka i strimlor.

Sprid ut riset på noriarket. Tillsätt fyllning och vik ihop till en burrito. Nedan ser ni min färdiga burrito. Jag behöver nog öva på att vika ihop den för ett finare resultat, men vad gör det då smaken vad underbar!

nori wrap1

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar