HEADER ED 01 1

Smarriga röror ala breakfast to dinner

Skrivet av Dominique och Erika 14.06.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Grillsäsongen är i full gång och därför tänkte vi på breakfast to dinner tipsa om lite smarriga röror som tillbehör till grillmaten. Näringsrika, mättande och otroligt goda! Recepten hittar ni nedan. 

hummushummus2

1 mindre burk hummus:

1,5 dl kidneybönor

3 soltorkade tomater

1/2 tsk smoked paprikakrydda

1/2 tsk vitlökspulver

1 msk tacosås

3 msk vatten

Färsk hackad basilika(more is more)

Gör såhär: Mixa allting i en liten matberedare. Klart. Sältan får man från de soltorkade tomaterna så det behövs inte tilläggas mera salt, om man inte vill. Själv äter jag denna röra året om och gärna med morots och gurkstavar. 

 

 rostad hummus1rostad hummus

1 mindre burk med rostad hummus:

230 gram kikärter

7 småtomater

4 vitlöksklyftor

1 droppe agavesirap

Olivolja

Vatten

Salt

Rökt paprikapulver

Gör såhär: Klyv småtomaterna och rosta tillsammans med kikärter och hela oskalade vitlöksklyftor 30 minuter i ugn på 200 grader. Skala vitlöken och mixa tillsammans med resten av ingredienserna. Ett tips är att pulsa med mixern så röran inte blir helt slät, utan har lite tuggmotstånd.

 

roraguaca

1 mindre burk edamame-, och avokadoröra:

1 stor avokado

1 dl edamamebönor

1 vitlök

1 msk tacosås

Ceyennepeppar/Chili-flakes

En större skvätt citronsaft

Rödlök

Salt och citronpeppar

Spiskummin 

Persilja eller koriander

Gör såhär: Gröp ur avokadon och tina edamamebönorna. Mixa allting tillsammans med de övriga ingredienserna i en liten matberedare/stavmixer. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar