HEADER ED 01 1

Rökig hot carrot i bröd

Skrivet av Erika 04.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Rökig hot carrot i bröd, blir du lika taggad som jag då du läser det? Jag älskar mat med inslag av rökighet men jag har aldrig testat att marinera grönsaker med smak av rökighet. Sagt och gjort, det blev riktigt bra! 

Som grönsak valde jag morot eftersom jag ville efterlikna rätten hot dog. Till marinaden valde jag en riktigt rökig whisky, Caol Ila 12 årig. Brödet bakade jag själv av durra och havremjöl, men känner du ingen ork för det kan du lika bra köpa färdiga semlor! 

En riktigt rolig rätt att göra under grillsäsongen och passar perfekt som lunch en solig dag.

hotcarrot2

Rökig hot carrot

4 stycken

4 morötter

Salt


Marinad till hot carrot

1 klyfta vitlök

2 msk rökig whisky (jag använde Caol Ila 12 år)

2 msk olivolja

1 msk agavesirap

½ tsk ättika

Salt

Peppar

Gör såhär: Tvätta morötterna och koka dem al dente i saltat vatten. Då morötterna är klara skölj i kallt vatten och lägg dem i en platspåse med marinaden. Låt dra i kylskåp i ca. 1 dygn.

Då det är dags för hot carrots, grilla på grillen tills de har fått en grillyta och servera i ett bröd med gottigheter!

hotcarrot1hotcarrot

 

Durra- och havresemlor

3 stycken 

2 dl havremjöl

2 dl durramjöl

1 tsk torrjäst

1,75 dl vatten

1 tsk bakpulver

1 msk psylliym

1 tsk salt

1 tsk olja

Gör såhär: Lös upp jästen i vattnet tillsammans med oljan. I en annan bunke blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt sedan jästlösningen. Knåda snabbt ihop till en deg, dela upp i tre delar och forma till korvbröd. Lägg på en ugnsplåt, pensla med lite vatten och lägg över plast och en bakduk och låt jäsa i 1 timme. Grädda i ugn på 150 grader i 20 minuter.

bovetehavre1bovetehavresemla

Exempel på tillbehör

Vegansk aioli, recept hittar du här (skippa bara koriandern om det inte faller dig i smaken)

Dijonsenap

Rödlök

Broccoligroddar

Avocado

hotcarrot3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar