HEADER ED 01 1

Rödbetsbiffar med örtsmak

Skrivet av Dominique 22.09.2018 | 0 Kommentarer

Hösten bjuder på härliga färger både utomhus och i köket. Köp gärna hem rotfrukter i säsong och släng ihop rotfruktsbiffar. Du kan även göra större satser och frysa ner så behöver du inte stå dagarna i ända i köket, om du inte vill förstås. Tidigare skrev vi ett inlägg om rödbetan. Blev du sugen på att tillföra lite mera rödbeta i din vardagsmat kanske? Släng ihop dessa rödbetsbiffar och få en färgklick på tallriken!

rodbrodb1rodb5rodb3

8 st medelstora biffar:

200g rödbeta(frysta klyftade eller kokade)

1,5 dl bönor(kidney/svartabönor eller kikärter)

2 medelstora svampar

1 ägg

2 msk näringsjäst

Rosmarin eller persilja (färska eller torkade)

1 vitlöksklyfta

Spiskummin, smoked paprikakrydda, salt, peppar

Sätt ugnen på 180 grader. Tina rödbetorna till rumstemperatur eller använda egna kokade och klyftade rödbetor. Hacka svamparna. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en grynig massa. Se till att krydda ordentligt! Forma till lika stora biffar salt extra ovanpå. Grädda i ugnen i 20 minuter. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar