HEADER ED 01 1

Röda bärbitar

Skrivet av Erika 02.08.2018 | 0 Kommentarer

Just nu lyser alla bärbuskar i olika klara färger och det gäller att ta vara på alla godheter. Hemma hos mina föräldrar kommer det så mycket bär att frysarna börjar vara fulla och vi vet inte vad vi ska ta oss till. Då tänkte jag på tidigare år då jag har torkat äppelskivor för att kunna förlänga tiden på äpplet, så varför inte torka bär?

Här kommer ett recept på bärbitar som består av endast bär! Smakar som sura godisar och är så supergott (sötman och syrligheten varierar på vilket bär du väljer, jag hade hallon och röda vinbär vilket gjorde denna sats lite syrlig! Så ta dig ut till närmsta bärbuske och börja plocka!

barbitar 1

Bärbitar

ca 1 plåt

1,25 liter bär (jag hade hälften hallon, hälften röda vinbär)

 

Mixa bären slätt. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i ugn i ca. 4 timmar på 100 grader. Ha t.ex. en kökshandduk mellan ugnen och luckan så att fukten slipper ut eller så kan du gå och öppna luckan med jämna mellanrum. Då bär smeten är torr (tänk er godisremmar i butiken, de får inte vara skarpa) ta ut ugnsplåten och låt svalna. Klipp sedan i remsor, dra av bär smeten från bakplåtspappret och klipp i bitar. Förvara i en tät burk i kylskåp.

 

barbitarbarbitar 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar