HEADER ED 01 1

Quinoa och linssallad med tahinidressing

Skrivet av Erika 21.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En ljummen quinoa- och linssallad är en mättande och näringsfylld lunch till sommarvärmen. Dessutom går den bra att förvara i kylen där den får dra i sig av kryddor och smaker plus att den då blir en kall och svalkande sallad.

Till denna sallad gjorde jag en tahinidressing som är superenkel att göra plus att den är såå god! Hoppas ni gillar detta recept!

quinoalinssallad

Quinoa och linssallad
Quinoa

Röda linser

Grönkål

Spenat

Citron

Vårlök

Vitlök

Selleri

Tomat

Ärter


Salt

Peppar

Chili flingor

 

Koka quinoan och linserna enligt instruktionerna på paketen. Om du tycker det är svårt att inte överkoka linser, testa detta: Koka upp vatten, tillsätt linserna lägg på locket och tag bort från plattan. Låt stå tills linserna har blivit mjuka, på detta sätt kan man inte koka sönder linserna.

Hacka och pressa vitlöken. Hacka vårlöken, grönkålen, spenaten och lägg i en skål tillsammans med den hackade vitlöken och en citronklyfta som du pressar saften ur i skålen. Tillsätt olivolja och salt och massera grönsakerna till de blir mjuka. Ta bort citronskalet och blanda ner hackad tomat och selleri, ärter, quinoan och röda linser. Krydda med salt, peppar och chili flingor. 

quinoalinssallad1quinoalinssallad3

Tahinidressing

2 msk Tahini

1 msk agave sirap

¼ citron

1 klyfta vitlök

Ca. 8 msk vatten

Salt

 

Hacka vitlöken fint och pressa den. Mixa alla ingredienser till en slät sås.

quinoalinssallad4 1

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar