HEADER ED 01 1

Pumpapesto

Skrivet av Dominique 01.11.2018 | 0 Kommentarer

För ett ta sedan ville jag lysa upp vardagen lite med en härlig, färggrann lunch med massa spännande ingredienser. Mat för mig ska inte alltid bara ätas upp i all hast utan får gärna vara spännande både för smaklökarna och ögat. Kanske du också är likadan? Eftersom pumpan är billig just nu så fick den vara huvudingrediensen. Resultatet blev en purépesto gjord på pumpa och pumpakärnor. Huvudingredienserna fick även sällskap av persilja, citron och chili. Hur spännande låter inte det? Receptet kommer nedan. 

pumpapestopumpapesto1pumpapesto2

Till 4 portioner;

400g pumpa

6 msk pumpafrön / 4 msk pumpakärnssmör

2 stora nävar färsk persilja

1 stor vitlök(pressad)

1 msk citronzest + några skvättar citronsaft

2 tsk chili-flakes

2/3 tsk ingefärapulver

 1 tsk gurkmejapulver

Salt 

Citronpeppar

 

Gör såhär:

1. Koka/ångkoka pumpan mjuk. 

2. Riv skalet från en hel citron och pressa saften från en halv citron. 

3. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer och förvara i en glasburk. 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar