HEADER ED 01 1

Pumpamuffins med kakao och saltlakrits

Skrivet av Dominique 13.10.2018 | 0 Kommentarer

Tidigare i veckan skrev vi ett inlägg om den härligt orangea pumpan. Som du kanske läste så går det att använda pumpan både vid matlagning och bakning. Därför tänkte vi ge dig ett recept på dessa härliga pumpamuffins med smak av kakao och saltlakrits. Förstås glutenfria och utan raffinerat socker. Dessa passar perfekt som mellanmålsmuffins eller som fika till kaffestunden med någon fin vän. 

pumpamuffinspumpamuffins2

Till 4 stycken medelstora muffins:

4 stycken medelstora muffinsformar

250 gram pumpa

1,25 dl kikärtsmjöl

1 skopa veganskt choklad proteinpulver / 0,5 dl kokosmjöl

2 ägg

2 msk rå kakao

1/2 tsk kardemumma

1 tsk kanel

2 -3 tsk kaffepulver

1 -2 msk stevia / 2 dadlar (beroende på önskad sötma)

1 msk fiberhusk

1 msk pofiber

1 tsk bakpulver

1 tsk rå lakritspulver

1 stor nypa flingsalt

 

Gör så här:

1. Lägg ugnen på 180 grader. 

2. Skala och koka pumpan mjuk.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4. Mixa samman alla ingredienser förutom lakritspulvret och och flingsaltet i en matberedare.

5. Tillsätt eventuellt vätskan ifall smeten blir för tjock. Den ska vara luftig men inte för lös. 

6. Häll upp smeten i 1/2 muffinsformarna med hjälp av en matsked och lägg på en bakplåt.

7. Strö över flingsalt och rå lakritspulver och grädda i ugnen i 15 min. Låt svalna. 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar