HEADER ED 01 1

Pizzabotten på potatis och blomkål

Skrivet av Dominique 16.09.2018 | 0 Kommentarer

Du som äter glutenfri kost och har svårt att hitta en matig och fluffig pizzadeg.. titta hit! Den här degen är gjord på inget mindre än blomkål och potatis som fått sin underbara gula färg från den antiinflammatoriska kryddan gurkmejan. Allt du behöver är en matberedare, ugn och ingredienserna nedan. 

 

pizzadegpotblomkikartpizza 1

2 stora portioner pizzabotten:

200g rå blomkål

200g potatis(ugnsbakad/kokad)

1 ägg

1 dl kikärtsmjöl

Salt och gurkmeja

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en tjock smet. Bred ut på en ugnsplåt och förgrädda i ugnen i 20min. Ta ut pizzabottnen och lägg på valfri topping. Jag använde mig av tomatpuré, pulled oats, svamp, pesto och öljäst. Lägg in i ugnen i 10-15min till. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar