HEADER ED 01 1

Pizzabotten på broccoli, havre och ägg

Skrivet av Dominique 12.07.2018 | 0 Kommentarer

Pizza är en favorit hos många och fyllningarna går att variera i oändlighet. En bra pizzabotten ska enligt mig vara passligt knaprig och inte för tjock. Pizza är dock inget jag äter allt för ofta men fick för mig en dag att göra en lite hälsosammare variant på pizzabotten med broccoli, havre och ägg. Måste säga att jag blev glatt överraskad och är nu besatt av denna botten. Receptet kommer nedan. 

broccolipizzapbottenpbotten1rostadebpizza5pizza

1 pizzabotten:

1 dl havregryn(mixade)/ bovetemjöl

100 g broccoli

1 ägg 

1 nypa  salt 

Timjan(torkad eller färsk)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa havregrynen till ett havremjöl(om du har havremjöl hemma så slipper du denna delen), grovhacka broccolin och släng ner allt i en matberedare med ett ägg. Mixa till en grynig massa och forma en rund pizzabotten. Förgrädda i ugnen i 20 mintuer. Lägg på valbart pålägg men inte för mycket. Jag hade tomatsås med vitlök, svamp, rostade edamames och kikärter samt rödlök och näringsjäst. Sätt tillbaka pizzan i ugnen och grädda 10-15 minuter till. 

På sista bilden gjorde jag en med räkor, avokado och kikärter. Även supergod den med!

- If broccoli can be a pizza, you can be anything!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar