HEADER ED 01 1

Nöt-, och havrekex utan tillsatt socker

Skrivet av Dominique 13.05.2018 | 0 Kommentarer

De här nöt-, och havrekexen blev verkligen goda och är perfekta att stoppa ner i väskan då du behöer ett mellanmål då du är på resande fot eller bara annars i vardagen. Varför inte baka någora till picknick-korgen också? De bjuder även på en härlig smak av kanel, kardemumma, vanilj och även en hint av kokos. Receptet kommer nedan.

notnotknotkenotkexnotkex1

Till 4 stycken kex:

1 dl havregryn + 1,5 dl vatten + en nypa salt

1 näve hackade cashewnötter/jordnötter

1/2 skopa vanilj proteinpulver

1/2 tsk kanel

1 krm kardemumma

1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt

1 tsk stevia

Topping:

flingsalt(valbart)

kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Mikra havregrynen till en tjock smet. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Klicka ut 4 stycken bollar på ett bakplåtspapper. Tryck ut bollarna med en gaffel så de blir ca.1 cm tjocka kex. Pensla på ett tunt lager med kokosolja och strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen i ca.30-40 min tills de blir knapriga. Färdigt!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar