HEADER ED 01 1

Mungböns-, och edamamebönsröra med avokado och citron

Skrivet av Dominique 31.07.2018 | 0 Kommentarer

Jag äter inte helt veganskt men tycker om att införa veganska måltider nu som då. De som också är intresserade av mat går säkert precis som jag och tänker på mat helatiden(nästan), vad skulle kunna passa med detta, vilka kryddor, örter och tillbehör kunda vara bra? Att stå i köket är som terapi för mig och skulle jag inte kunna göra det skulle jag säkert bli deprimerad(haha). Men sen vet jag inte om jag faktiskt skulle vilja jobba med det heltid. Just nu är jag nöjd med att ha det som hobby och att få dela det med erika(bloggkompisen) är bara ett stort plus. Ni som tänker likadant, ni vet!

Nå väl, blev en dag sugen på en grön, spännande, vegansk och välsmakande måltid och receptet hittar ni nedan. 

mungbonamungbonsroramungbonsrora1mungbonsrora3

1 portion röra:

1 dl edamamebönor (tinade)

1/2 medelstor avokado/ 1 hel liten

0,5 dl torkade mungbönor

Några skvättar citronsaft och vatten

1 liten vitlöksklyfta

1 stor näve färsk basilika

spiskummin

salt och citronpeppar

Blötlägg mungbönorna i kallt vatten i minst 8 timmar. Häll bort vattnet och koka mungbönorna i nytt vatten i 15 min. Mixa mungbönorna med de övriga ingredienserna till en slät/grynig massa. Jag serverade röran med salladsmix, zucchininudlar, ärter, näringsjäst, tomat, snabbpicklad rödlök och torkade pumpafrön. En grön, välsmakande och spännande måltid, varsågod!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar