HEADER ED 01 1

Lins-, och ärtsoppa med dijonsenap och timjan

Skrivet av Dominique 18.09.2018 | 0 Kommentarer

Själv äter jag inte soppa särskilt ofta utan föredrar att äta något med mera tuggmotstånd men den här soppan gjorde jag lite matigare och med en härlig grön färg. Denna soppa är dessutom rik på aminosyran tryptofan tack vare baljväxterna, linserna och havret. Har du inte pulled havre hemma så kan du byta bort det mot exempelvis torkade pumpafrön eller nötter. En värmande soppa till middag passar även väldigt bra just nu då höstmörkret börjar smyga sig på. 

soppa

soppa1soppa2

1 portion soppa:

1/2 dl torkade gröna linser

1 dl ärter

2 nävar blomkål

1/2 dl kokosmjölk

1 stor näve spenat eller grönkål

1 liten näve hackad lök

1 dl vatten

Tamari

Timjan

Pressad vitlök

Spiskummin

Salt

1/2 tsk dijonsenap + 1,5 msk vatten

Koka linserna mjuka med tamarisås som smaksättning. Ångkoka på samma gång blomkålen och ärterna med salt när du kokar dina linser. Låt sedan svalan en aning. Mixa alla ingredienserna förutom kokosmjölken i en matberedare eller med stavmixer tillsammans med vatten. Häll över allt i en kastrull och låt sjuda med kokosmjölken. Krydda eventuellt lite lite extra.

Topping: Dijonsenap utblandat med lite vatten, knaperstekta pulled oats, timjan och mitt hembakade havre-, chia -, och kikärtsbröd. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar