HEADER ED 01 1

Kladdkaka utan dess like

Skrivet av Erika 07.11.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Kladdkakans dag den 7 november!

Kan denna dag firas på ett bättre sätt en att vi delar med oss av ett recept på en gudomlig kladdis som du får baka till kvällen? Tror inte det! Dessutom är denna goding vegansk, glutenfri om du väljer GF havremjöl och utan vitt socker ifall du väljer en mörkchoklad utan tillsatt socker.

Denna kladdkaka är jag faktiskt riktigt stolt över och den kommer hänga med på många fester, kalas och stunder då något gott skulle passa in. Dessutom är den väldigt kraftig både i smak och mättnadskänsla. 

kladdkaka 1

Kladdkaka


230 gram kikärter+150 gram aquafaba (1 tetra burk)

12 stycken dadlar

½ dl neutral olja

1 dl kakao

2 dl GF havremjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk pofiber

Några droppar vaniljarom

1 nypa flingsalt

200 gram 70% mörkchoklad

 

Gör såhär:

1. Mixa ihop kikärter, aquafaba, dadlar och olja

2. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten

3. Smält chokladen genom vattenbad/i ugn och tillsätt i smeten

4. Klä med bakplåtspapper och smörj en liten form med avtagbara kanter

5. Grädda i ugn på 150 grader i 35 minuter

6. Då kakan har svalnat, sila över kakao för extra chokladkänsla

kladdkaka

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar