HEADER ED 01 1

Inlagda kantareller med smak av chili, vitlök och timjan

Skrivet av Erika 21.10.2018 | 0 Kommentarer

Höstens svampskörd, vill du veta hur du ska förvara den? 

Planerar du att frysa in svamp ska du förvälla den eftersom den annars blir förstörd av enzymer. Det gör du genom att koka bort all vätska ur svampen...

...Du kan även torka svampen i en ugn eller i ett torkskåp.

Slutligen så kan du sylta eller lägga in svampen. I detta inlägg får du ett recept på inlagda kantareller med smak av chili, vitlök och timjan. 

Inlagdakantareller 3

Inlagda chili och vitlökskantareller


150 gram rensade kantareller

1 vitlöksklyfta

2 cm färsk chili

1 nypa salt

Timjan

Vitpeppar


1 dl vatten

1 dl äppelcidervinäger

1 tsk ättika


1.Koka upp lagen.

2.Tillsätt resten av ingredienserna och koka i 1 minut.

3. Häll över i en glasburk och lägg på locket direkt. Låt svalna.

4. Förvara i kylskåp i minst 2 dagar för att få en bra smak.

Inlagdakantareller

Inlagdakantareller 1

Inlagdakantareller 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar