HEADER ED 01 1

Grönsakssocca

Skrivet av Erika 18.10.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Socca som den kallas i Frankrike, farinata som den kallas i Italien. Oavsett var du befinner dig så är det en kikärtspannkaka jag pratar om. Det är en typisk rätt i staden Nice, Frankrike och kan ätas som den är, med sött eller salt.

Som icke vegan var en omelett med grönsaker en enkel rätt att slänga ihop, dessutom ett bra sätt att rensa kylskåpet på lite vissna grönsaker. Jag tror socca är min nya omelett. Kikärtsmjölet innehåller rikligt med protein och det går hur bra som helst att blanda ihop socca med grönsaker av olika slag. 

Vill du tillaga socca som de gör i Nice tror jag det är bäst du åker dit och upplever tillagningen i en riktig vedugn eller över öppen eld. Men i detta inlägg delar jag med mig mitt enkla sätt att tillreda denna rätt. Dessutom sprider sig en underbar doft i köket under den stund som soccan tillreds i pannan. 

gronsakssocca 1

Grönsakssocca

1 stekpanna

 

 Socca smet

2 dl kikärtsmjöl

2 dl vatten

2 msk olivolja

1 liten klick dijonsenap

Salt

Svartpeppar

Fyllning
½ zucchini

1 champinjon

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 cm av en chili

 

Gör såhär:
1. Blanda ihop smeten och låt stå i en halvtimme.

2. Hacka grönsakerna fint och stek i olivolja på hög värme. Krydda med salt och peppar.

3. Tillsätt smeten och sänk temperaturen till medelvärme och låt tillredas i 10 min.

 

Servera med till exempel färsk spenat, groddar eller annat grönt blad.

 

gronsakssocca

gronsakssocca 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar