HEADER ED 01 1

Frittata, enkel äggrätt

Skrivet av Dominique 16.10.2018 | 0 Kommentarer

Har du ont om tid och snabbt vill slänga ihop en middag för fyra eller har behov av att göra snabba matlådor till den kommande veckans luncher? Råkar du även ha ugnsbakade rotfrukter som ligger och väntar på att ätas upp? Perfekt, inhandla endast ägg samt grönsaker och vips så har du snart en frittata i din stekpanna. Gott, mättande och näringsrikt.

frittata

4 portioner frittata:

6 ägg

200 gram broccoli

200 gram zucchini, pumpa eller andra rotfrukter (ej råa)

1 liten lök

 2 Stora champinjoner

Några bitar soltorkad tomat

0,75 dl vatten

1 msk olivolja

Valfria örter

Vitlök, flingsalt, tamari, ceyennepeppar, spiskummin, curry, peppar

Gör såhär:

1.Vispa ihop äggen med elvisp till en tjockare röra.

2. Hetta upp stekpannan på medelhögvärme. Stek löken genomskinlig i lite olja och tillsätt de ugnbakade rotfrukterna, svampen  och broccolin i stekpannan tillsammans med kryddorna och vätskan.

3. Häll över äggröran och strössla över salt, örter, soltorkade tomaterna och andra kryddor. Lägg på ett lock över stekpannan och låt puttra i cirka 7-10 minuter på låg värme. Servera gärna med med en stor portion grönsallad till. 

P.s om du vill så kan du även tillsätta ost på samma gång som tomaterna och örterna. Eller näringsjäst då frittatan är färdig. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar