HEADER ED 01 1

Fänkålsslaw med äppel

Skrivet av Erika 29.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Fänkålsslaw med äppel har en fräsch och härlig smak som passar till de flesta rätter. Genom att massera grönsakerna tillsammans med ättika, olja och kryddor blir de härligt mjuka och smakerna blandas samman. En riktig hit på middagsbordet!

fankalsslaw

Fänkålsslaw

1 fänkål

1/2 lök

3 små äpplen

1 vitlöksklyfta

2 cm färsk chili

1 msk ättika

1 dl olivolja

Salt

Svart- och vitpeppar

 

Hacka och pressa vitlöken och chilin. Använda en mandolin för att få fina tunna skivor av fänkålen, löken och äpplen. Massera tillsammans med ättika, olivolja, salt och peppar. 

fankalsslaw 1

Jag serverade fänkåls och äppelslawn på en ugnsbakad batat tillsammans med en ärthummus, ugnstomater och lök.

fankalsslaw 2

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar