En ljummen tofusallad
Här kommer ett recept på en potatissallad var potatisen inte har den viktigaste rollen.. Utan den går till tofun. Tofu är något jag total älskar och här kommer receptet på en ljummen tofusallad!
Tofusallad
2 portioner
Marinerad tofu:
1 paket naturell tofu
1 lök
1 vitlöksklyfta
Färsk ingefära
Ekologisk soja
Risvinäger
Koriander
Svart och vitpeppar
Salt
1 stor potatis
Ett halvt broccolihuvud
En halv röd paprika
Växtbaserad fraiche (jag använde havre fraiche)
Basilika
Värm upp ugnen till 150 grader.
Torka tofun i hushållspapper för att få ur så mycket vätska som möjligt, hacka den sedan i små kuber. Hacka lök, vitlök och den färska ingefäran och lägg tillsammans med tofun i en plastpåse. Häll över soja och droppa några droppar risvinäger. Krydda med koriander, svart-,vitpeppar, salt och låt tofun dra in smakerna.
Medan tofun kryddar till sig skär potatisen i bitar. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca. 45 minuter. Hacka paprika, broccoli och basilikan (glöm inte stjälken).
Stek tofun i marinaden tills den får en stekyta. Blanda ihop med den avsvalnade potatisen, de hackade grönsakerna, basilikan och fraichen. Krydda enligt behov och toppa med basilikablad.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar