HEADER ED 01 1

En ljummen tofusallad

Skrivet av Erika 27.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Här kommer ett recept på en potatissallad var potatisen inte har den viktigaste rollen.. Utan den går till tofun. Tofu är något jag total älskar och här kommer receptet på en ljummen tofusallad!

potatisssallad process
Tofusallad

2 portioner


Marinerad tofu:

1 paket naturell tofu

1 lök

1 vitlöksklyfta

Färsk ingefära

Ekologisk soja

Risvinäger

Koriander

Svart och vitpeppar

Salt


1 stor potatis

Ett halvt broccolihuvud

En halv röd paprika

Växtbaserad fraiche (jag använde havre fraiche)

Basilika


Värm upp ugnen till 150 grader.

Torka tofun i hushållspapper för att få ur så mycket vätska som möjligt, hacka den sedan i små kuber. Hacka lök, vitlök och den färska ingefäran och lägg tillsammans med tofun i en plastpåse. Häll över soja och droppa några droppar risvinäger. Krydda med koriander, svart-,vitpeppar, salt och låt tofun dra in smakerna.
Medan tofun kryddar till sig skär potatisen i bitar. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca. 45 minuter. Hacka paprika, broccoli och basilikan (glöm inte stjälken).
Stek tofun i marinaden tills den får en stekyta. Blanda ihop med den avsvalnade potatisen, de hackade grönsakerna, basilikan och fraichen. Krydda enligt behov och toppa med basilikablad.

potatissallad 5

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar