HEADER ED 01 1

Coleslaw med smak av dijonsenap

Skrivet av Dominique 04.11.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Många anser nog att det är jobbigt att stå och hacka grönsaker till sina maträtter var och varannan dag eftersom de så snabbt blir dåliga. Därför är det lätt att  istället skippa dem helt av bekvämlighetsskäl. Denna coleslaw håller dock flera dagar i kylskåpet samt lätt att tillaga så nu har du ingen orsak att skippa grönsakerna. Dessutom lite mera spännande och näringsrik än endast gurka, tomat och isbergssallad. 

coleslaw

4 portioner coleslaw:

1 paprika

1 stor morot 

1/3 av en hel vitkål

1 msk dijonsenap

1,5 dl valfri yoghurt (använde sojagurt)

 1 msk äppelcidervinäger(valbart)

Salt och peppar

Gör såhär:

1. Riv vitkålen och moroten fint.

2. Strimla paprikan i smala remsor med hjälp av en kniv.

3. Blanda äppelcidervinäger med yoghurten och dijonsenapen. Älskar du senap så lägg en extra matsked men senapen är smakrik i sig så jag ansåg att det inte behövdes mer för egen del.

4. Blanda röran med salladen och salta och peppra salladen efter egen smak. Håller i kylskåpet i cirka 4 dagar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar