HEADER ED 01 1

Ärt-, och kikärts­bullar med sojaböns­pasta

Skrivet av Dominique 07.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag älskar baljväxter och hur mycket man verkligen kan göra med dem. De innehåller gott om näring, mättar bra och man hittar dem i en mängd olika färger som gör det mer apptitligt för ögat. Jag tycker verkligen om att ha färg i min mat och äter mycket med ögonen. Här nedan kommer ett recept på ärt-, och kikärtsbullar med sojaböns/grönsakspasta.

vege

1 portion:

1 dl tinade ärter

1 dl kikärter

1 liten pressad/riven vitlökssklyfta

1 tsk tahini

1 skvätt citronsaft

1 msk tacosås

1 msk pofiber/annan mjölsort

Kryddor: chiliflakes, spiskummin,salt, pizzakrydda, svartpeppar, smoked paprikakrydda och curry. 

Tillagning av bullarna: Sätt alla ingredienser i en matberedare. Jag använde mig av en liten matberedare men kan tänka mig att det går att mosa allting med en gaffel om man inte har en matberedare(inte testat). Mixa allting till en grynig massa. Rulla till medelstora bollar. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och stek bullarna på medelhög värme tills de fått en gyllenebrun färg. 

Tillbehör: Koka pasta och häll bort det mesta av vattnet(använde mig av sojabönspasta), riv zucchini och morötter till "nudlar"(använde mig av en zoodle maker, men går med potatisskalare). För över grönsakerna i kastrullen med pastan. Häll över 1 dl tomatsås samt två matskedar yoghurt och låt puttra i någon minut. Tillsätt gärna färsk basilika, salt och peppar i såsen. Toppa med exempelvis näringsjäst(öljäst). Hoppas det smakar!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar