HEADER ED 01 1

Äpple, veckans stjärna

Skrivet av Erika och Dominique 26.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Vi är mitt i äppelsäsongen just nu och många har förmodligen ätit äpplen var och varannan dag(hoppas vi) under flera veckors tid.

Själva älskar vi äpplen och köper gärna ekologiska eller finska äpplen i mån om möjlighet. Personligen anser vi att det kan vara en stor smakskillnad samt förstås bättre för miljön att köpa ekologiska äpplen. Känns det nu som att du börjat tröttna på äpple men fortfarande har alldeles för mycket hemma?

Här nedan kommer vi lista hälsofördelarna med äpple samt användningsområden. Kanske du får suget tillbaka efter detta inlägg?

appel 1

Frukten innehåller c-vitamin, antioxidanter och flavonoider. Tack vare fiberinnehållet håller äpplet magen i trim och tack vare pektinet i äpplet så fördröjer det matsmältningen och höjer blodsockret långsamt. Här nedan ger vi exempel på vad du kan göra med denna fantastiska frukt;

- Skiva på frukosten, exempelvis gröten/yoghurten

- Hack ner i salladen

- Fin riv och blanda ner i pannkakssmeten

- Göra en äppeldressing

- Äppelsylt

- Ugnsbakade äpplen

- Torkade äpplen

- Ät den hel

appel

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar