Sofies header

Torsdagsmaten i tidningen

Skrivet av Sofie Sergelius 07.09.2017

Kategorier:
Taggar:

Zucchini

Herregud jag har haft så mycket för mig nu att jag totalt glömt att berätta något roligt! Åtminstone fram till nyår så är all mat som kommer in under torsdagsmaten i tidningen Foodlys!!! Jag vet inte hur jag glömde berätta, det är ju verkligen super nyheter. Nog har jag ju redan publicerat en del i tidningen, men nu går allt om mat via mig och publiceras under Foodlys matsidor i tidningen :)

Idag finns det fyra trevliga zucchinirecept i tidningen och jag har just fått resten av året inplanerad. Det kommer att komma en massa roliga recept under hösten och vintern, if I do say so myself. Ska nästa vecka börja spendera ett par timmar i veckan i köket så att jag får allt gjort. Har redan grova recept och visuella planer på hur det ska se ut, men allt ska provas ännu. Dessutom har jag en hel del färdiga recept redan som bara väntar på att komma i tidningen. Jag har verkligen haft tur som kan jobba med just det jag hoppats på innan jag studerat färdigt. 

Foodly har nu existerat i sex månader, så det är dags att börja samla in relevant data på hur det gått, vad vi kan förbättra och hur vi får projektet att leva vidare. Eftersom det fortfarande är så nytt så har jag inte ännu kunnat samla in tillförlitlig data, men snart börjar det nog gå. Bara våren och sommaren skiljer sig redan så mycket att det är svårt att dra slutsatser. Foodly syns fortfarande mindre än jag hoppats, men månne det inte blir bättre bara jag börjar jobba för saken. Ska även börja se ifall vi skulle ha möjlighet att lite omplanera sajten så att det blir lättare att söka recept. Sen hoppas jag ännu på att få in näringsvärden så fort jag har tid med det. 

Hur som haver, håll koll på torsdagens tidningar, för då hittar du recept från Foodly där! Ciao.


En äkta journalist - med deadline

Skrivet av Sofie Sergelius 15.08.2017

Kategorier:

Blomkalssoppa

Igår kände jag mig för första gången som en äkta journalist. Hittills har jag bara producerat recept och artiklar till sajten som sedan även publicerats i tidningen. Igår utgick jag för första gången från tidningen. VBLs nyhetschef ringde mig på morgonen och undra ifall jag följt med blomkålsdebatten i tidningen. Det hade jag, så innan han fråga så börja jag redan tänka på olika blomkålsrecept. Och jo jag fick en beställning: blomkålsrecept med bilder. Deadline ikväll (måndag) eftersom det publiceras i torsdagens tidning. Det är första gången som jag känner att "jess - jag är journalist, med deadline och allt!".

Att fixa ihop tre recept på 6 timmar var inte så svårt som jag tänkte mig, delvis på grund av den fantastiska råvaran jag skulle utgå ifrån. Blomkålen är extremt versitil, och ifall jag haft mera tid skulle jag ha gjort ännu fler recept. Nu skulle det gå snabbt att tillreda, och blomkålen skulle ha huvudrollen. Planera - handla - tillred - finslipa - styla - fota - skriv recept - skicka in. Så enkelt är det.

Så det var bara att börja tänka och skissa ut recept, och hoppas att de blir så bra som man ser dem i huvudet. Sen hoppade jag och pappa i båten och körde till Dalsbruks K-butik. K-butiken Kompis i Dalsbruk har ett bra urval och betjäningen är toppen, så då vi handlar i Dalsbruk så kör vi med Kompis.  Dom hade fin och färsk blomkål, vårlök, koriander, yoghurt och allt annat jag hade på min inköpslista. 

Det blev tre recept som går att göra på under 30 minuter: blomkålsbiffar, blomkålssoppa och blomkålssallad. Se efter torsdagens VBL och ÖT, för där hittar ni recepten. Dom kommer även till Foodly inom kort :)