Sofies header

Tonfiskpasta

Skrivet av Sofie Sergelius 03.04.2018 | 1 Kommentarer

Jag har en ny favorit - den här pastan! Helt insane god, och täcker alla mina behov! Det här är alltså en snabb middag eller lunch som passar just den dieten jag är på nu - det vill säga "äta gott i rätt mängd". Det jag vill visa med alla dessa olika rätter jag nu publicerar är att det inte är så svårt att äta varierande och hälsosamt. Som jag sagt minst hundra gånger är att jag har svårt för att äta samma sak varje dag, vilket är orsaken till att jag nu gjort så många olika recept och rätter, för att inte tala om näringstabeller. 

Tillbaka till pastan. Den är fullproppad med kolhydrater (såsom pasta brukar vara), mängder med protein (som jag behöver a. för att inte vara jävligt hungrig hela tiden, och b. för att kunna bygga muskler), och bara lite fett (awesome!).

 Tonfiskpasta main

TONFISKPASTA

4 portioner

290 g tonfisk i vatten (105.6 g kolhydrater, 2.4 g fett, 16.4 g protein, 509.6 kcal)

5 klyftor vitlök (3 g kolhydrater, 0.5 g fett, 1.5 g protein, 22.5 kcal)

skalet från en citron

6 msk citronsaft (1.2 g kolhydrater, 4.8 kcal)

60 g finhackade soltorkade tomater (10.4 g kolhydrater, 8.4 g fett, 3.2 g protein, 130 kcal)

1 knippe färsk persilja

1.33 msk olivolja (18 g fett, 162 kcal)

1 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

580 g kokt spagetti (105.5 g kolhydrater, 2.4 g fett, 16.4 g protein, 509.6 kcal)

50 g spenat (0.2 g kolhydrater, 0.1 g fett, 0.8 g protein, 4.9 kcal)

100 g körsbärstomater (3.5 g kolhydrater, 0.3 g fett, 0.6 g protein, 19.1 kcal)

 

Summa per portion: 61.95 g kolhydrater, 16.5 g fett, 42.55 g protein, 563.35 kcal

 

Koka pastan och kolla att du har 580 gram färdigt kokad pasta.

Häll av vattnet från tonfisken och sätt över i en beredningsskål.

Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet på ena citronen och pressa saften ur båda citronerna.

Finhacka persiljan.

Rör ihop tonfisken med olivoljan, citronsaft, vitlök, hälften av persiljan, finhackade soltorkade tomater, salt och peppar.

Skölj spenaten och körsbärstomaterna. Skär ännu tomaterna på hälft.

Blanda ihop den smaksatta tonfisken med pastan, spenaten och tomaterna. Servera med extra svartpeppar och persilja. 

 Tonfiskpasta halsa

 

 

Kommentarer

  • Marina 04/04/2018 11:34am (7 månader sen)

    Låter ju suupergott

    • Sofie Sergelius 06/04/2018 10:08am (7 månader sen)

      Tack! och enkelt dessutom ; )

Skriv en kommentar