Sofies header

Tiramisu Pannacotta

Skrivet av Sofie Sergelius 30.09.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Pannacotta hör nog till de absolut lättaste desserterna man kan bjuda på. Alltid gott, och svår att misslyckas med. Det är bara att välja vilken smak man vill ha :) 

Tiramisu pannacotta forstaIdag har vi tjejkväll och jag står för desserten. Jag fick ett önskemål om att laga en Tiramisu, men en i sällskapet har celiaki så hon kan inte äta det. För att det inte ska vara orättvist tänkte jag nu laga någonting liknande, men utan gluten. Vad gör man då? Jo man gör en super enkel pannacotta! En pannacotta med mascarpone, cointreau och kaffe ger Christine samma stil av smakupplevelse som vi andra får av den klassiska Tiramisun. Och rätt ska vara rätt. Att alla andra äter något hemgjort och en blir utan eller får typ en bit choklad är ju oacceptablet. 

Tiramisu pannacotta andra

Jag blev rätt nöjd med den jag svängde ihop igår och tänkte att det kanske finns andra i samma situation. Ni som inte kan äta Tiramisu kan nu istället njuta av tiramisu pannacotta :) Enjoy!

 

TIRAMISU PANNACOTTA

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl socker
  • 3 msk Cointreau
  • 2 msk snabbkaffe

 

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Kramar ur.
  2. Hetta upp mjölken i en liten kastrull, häll över i en skål och tillsätt de urkramade gelatinbladen.
  3. Koka upp grädde i en liten kastrull, rör ner mascarpone  och tillsätt socker. Rör om tills sockret smält.
  4. Tillsätt cointreau och snabbkaffe. Rör om i en minut tills snabbkaffet löst upp och häll därefter i mjölken med gelatinet.
  5. Häll över i önskvärda former och ställ i kallt för minst fyra timmar. 
  6. Ta fram den stelnade pannacottan och pudra över mörkt kakaopulver. Servera med en kopp starkt kaffe.

Tiramisu pannacotta tredje

 

Kommentarer

  • Madde 30/09/2017 9:10pm (16 månader sen)

    Åh jag älskar både tiramisu och pannacotta så detta måste jag testa!

    • Sofie Sergelius 02/10/2017 2:04pm (16 månader sen)

      Vad roligt! Meddela gärna hur det smakade sedan :)

  • Ida 03/10/2017 11:09am (16 månader sen)

    Hej! Jag tänkte prova på detta nu i helgen, men jag undrar om det skulle funka med vanligt kaffe om man inte har snabbkaffe? Likören antar jag att man kan byta enligt smak :) För hur många portioner är receptet? Ser framemot att maka!

    • Sofie Sergelius 03/10/2017 4:10pm (16 månader sen)

      Hej Ida! Vad roligt att du tänkte prova :)
      Det går även bra med vanligt kaffe. Koka riktigt starkt kaffe, lämna bort ungefär 0,5 dl av grädden och använd det bryggda kaffet istället. Likören kan du absolut byta mot det du råkar ha :) Kan tipsa om att det även blir riktigt gott med Amaretto eller Kahlua. Receptet är beräknat för fyra stora eller sex små portioner. Ha en trevlig vecka och en festlig helg :)

Skriv en kommentar