Sofies header

Sushibowl

Skrivet av Sofie Sergelius 18.12.2017 | 1 Kommentarer

En sushi skål är perfekt för den som är lat och inte har tid att sätta flera timmar på att tillreda sushi och dessutom ännu rulla ut makin och nigirin. En sushi skål är som namnet säger en skål med sushi ingredienser. Här använder jag ganska långt samma favoritingredienser som jag brukar använda i den vanliga sushin. 

Bästa kombon någonsin är rå lax med avokado, den som kom på att kombinera dom här ingredienserna är ett geni. En annan super kombo är räkor, sesamfrön, avokado och majonnäs. Bästa är att då laga en av varje, så delar vi på dem hemma. 

Börja med att koka riset. Som jag sa i mitt tidigare inlägg om sushi så är riset A och O.

 Sushiskal 1

SUSHIRIS

4 dl sushiris

5 dl vatten

1 dl sushi-su

MED RISKOKARE

  1. Mät upp riset, lägg i riskokarens och skölj tills riset är genomskinligt.
  2. Häll bort vattnet och mät upp det nya vattnet i kokaren.
  3. Koka riset i riskokaren och lyft bort skålen från kokaren så fort det kokat klart. Håll på locket och låt riset dra sig i 20 minuter.
  4. Häll över riset i en stor beredningsskål, rör ner sushi-su och låt svalna innan användning.

UTAN RISKOKARE

  1. Börja med att skölja riset tills vattnet blivit klart.
  2. Blötlägg riset i kallt vatten i 30 minuter.
  3. Koka riset i nytt vatten på låg värme i 15 minuter.
  4. Ställ åt sidan för att svalna. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt med torrt.

 

FANTASTISKA SUSHISKÅLAR

 

LAX OCH AVOKADO

100 g lax

1 avokado

2 msk purjolök

2 dl sushiris

1 vårlök

1 noriark

Wasabi

Gari

Sojasås 

  1. Filéra laxen och skär i små bitar.
  2. Skala och skiva avokadon.
  3. Skiva purjon tunt och finhacka vårlöken.
  4. Finhacka noriarket.
  5. Lägg det färdiga riset i en skål och placera fyllningen på.
  6. Ringla över sojasås som blandats med wasabi.

RÄKOR OCH SESAMFRÖN

100 g räkor

2 dl sushiris

0,5 avokado

25 g gurka

2 msk rostade sesamfrön

1 msk majonnäs

0,5 tsk srirachasås

Wasabi

Gari

Sojasås

  1. Skala räkorna och avokadon. Skär avokado och gurka i skivor.
  2. Rör ihop majonnäs och sriracha.
  3. Rosta sesamfrön i en torr och het panna i ett par minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Lägg det färdiga riset i en skål och placera fyllningen på.
  5. Ringla över srirachmajonnäs och sesamfrön.

 

Prova även på en blandning med alla dina favoritingredienser.

 Sushiskal2

 

 

 

 

Taggar:
Kategorier:
1

Kommentarer

Skriv en kommentar