Sofies header

Rödbets­hummus

Skrivet av Sofie Sergelius 13.09.2018 | 0 Kommentarer

Taggar:

Rödbetan ger hummusen både en trevlig smak och en vacker färg. En rosa hummus är ett härligt inslag i diverse Buddha Bowls, att sprida på brödet eller doppa grönsaksstavar i. 

Rodbetshummus

RÖDBETSHUMMUS

1 rödbeta

1 msk tahini

0,5 citron

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

2 msk kokspad från rödbetan

240 g kikärter

2 msk olivolja

1 msk furikake kryddblandning

1 tsk finhackad basilika

 

Skär rödbetan i klyftor och koka tills den är mjuk. Ta vara på två matskedar av kokvattnet. Skär bort skalet från rödbetorna och låt svalna.

Lägg tahinin i en matberedare tillsammans med den pressade saften från citronen. Mixa i en minut tills tahinin blivit krämig.

Tillsätt hälften av de sköljda och dränerade kikärterna, vitlöksklyftan, salt och de kokade skalade rödbetsklyftorna. Mixa till en slät massa.

Tillsätt olivoljan och resterande kikärter. Mixa slätt i två minuter och tillsätt kokspadet. Mixa ytterligare en minut.

Servera hummusen med furikake, basilika och mörkt rågbröd.

Rodbetshummus brod

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar