Sofies header

Örtmarinerad kyckling

Skrivet av Sofie Sergelius 24.04.2018 | 0 Kommentarer

Kyckling med ris, det är en rätt de flesta som någon gång hållit koll på sitt intag troligen känner bra till. Kyckling har lite fett och hög proteinhalt, medan ris är ett enkelt och snabbt tillbehör som även mättar. 

Det här är en basrätt som alltid är god, och det är lätt att hålla koll på sitt intag med en maträtt så enkel som denna. Vill du använda ännu mindre fett kan du använda kycklingbröst istället och steka dem i ugn, men ifall du använder innerfilé så rekommenderar jag att du steker den. Innerfilé går super snabbt att tillreda i stekpanna varmed det här är en enkel måltid att slänga ihop efter jobbet. 

Ortkyckling close

ÖRTKYCKLING

1 portion

100 kycklingfilé  (2 g fett, 22.4 g protein, 107.6 kcal)

2 krm grovmalen svartpeppar

2 krm salt

1 vitlöksklyfta (0.6 g kolhydrater, 0.15 g fett, 0.3 g protein)

2 tsk olivolja  (9 g fett, 81 kcal)

2 msk finhackad timjan

2 msk finhackad persilja

2 msk finhackad basilika

2 tsk citronskal

160 g kokt basmatiris  (48.32 g kolhydrater, 0.48 g fett, 3.84 protein, 212.96kcal)

gräddfil 50 g (2 g kolhydrater, 6 g fett, 1.4 g protein)

100 g broccoli (1.90 g kolhydrater, 0.3 g fett, 4.6 g protein)

Summa per portion: 52.82 g kolhydrater, 17.93 g fett, 32.54 g protein, 656.9 kcal

Placera kycklingen i en skål. Skala och pressa vitlöken.

Ringla olivoljan över kycklingen och rör sedan ner alla kryddor och vitlöken.

Koka riset medan kycklingen marineras. Du kan naturligtvis även hälla över kycklingen i en liten påse och låta köttet marineras i kylskåp under natten.

Skär broccolin i bitar.

Koka upp vatten i en kastrull och placera broccolin i kastrullen då vattnet kokar. Koka broccolin tills den är mjuk. 

Hetta upp en non-stick stekpanna och stek filéerna cirka 4 minuter per sida tills de är genomstekta.

Servera kycklingen med ris, gräddfil och kokt broccoli.

 

Ortkyckling main

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar