Sofies header

Om att blogga om mat

Skrivet av Sofie Sergelius 09.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

20180309 162442 0001

I dagens Pohjalainen fanns en artikel om hur matbloggandet blir allt populärare och hur flera finländare redan kan livnära sig som bloggare. Knife to the heart liksom. Don't get me wrong, jag har den otroliga lyckan att verkligen arbeta med något jag älskar, och om jag får säga så själv, är rätt bra på. Men once again har jag fått komma till den slutsatsen att jag inte är en ledare utan en följare. Jag måste se någon göra något innan jag vågar ta steget. Jag jobbar på det och blir bättre på att lita på min instinkter allt mera. Ibland går det bra och ibland dåligt.

Då jag var på utbyte sex år sedan sa min mamma att jag borde blogga om mat i Indonesien, men jag tyckte inte det var en bra idé - ingen blogga ju om mat! Jaa exakt just därför, dom flesta som nu klarar sig bra som matbloggare började blogga just en fem-sex år sedan och har jobbat upp sig. Inte för att jag säger att jag skulle kunna livnära mig som bloggare även om jag börjat då tanken slog mig första gången. Men jag kunde inte ta steget då eftersom jag inte trodde på konceptet som jag gör idag. Om man är tillräckligt duktig, ambitiös och villig kan man klara sig i allt man verkligen älskar, det tror jag stenhårt på. 

I nuläge bloggar jag ju om mat på min fritid, men jobbar med allt annat som har med mat att göra på dagarna - lucky me :) Tanken bara slog mig då jag läste artikeln att jag kunde ha trott på mig själv och börjat blogga redan då eftersom jag verkligen njuter av processen. Nu är jag äldre och klokare (isch) och vet vad jag vill i livet. Och tänker även i fortsättningen jobba hårt för att nå mina mål. I slutändan handlar det om kärleken för mat och matlagning. Nåja, det här var nu bara lite fredagstankar - carry on.

20180309 162816 0001

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar