Sofies header

Kokos­gröt med blodapelsin

Skrivet av Sofie Sergelius 18.02.2018 | 0 Kommentarer

Som jag sagt hundra gånger tidigare: jag älskar gröt. Och just nu är alla (inklusive jag) galna i blodapelsin, så naturligtvis ska jag ha blodapelsin på min gröt :) Jag ska även försöka mig på ett par andra blodapelsinrecept, men jag börjar enkelt. Blodapelsin är crazy gott bara som sådan, så det är naturligt att börja med att toppa gröten med den vackra frukten som nu är i säsong. Long story short - här är mitt första recept med blodapelsin. Många fler på kommande.

Grot med blodapelsin

 KOKOSGRÖT MED BLODAPELSIN

1 dl havregryn

1 dl kokosmjölk

1,5 dl vatten

0,5 dl vaniljproteinpulver

1 krm vaniljpulver

0,5 banan

1 blodapelsin

1 msk lönnsirap

1 tsk kokosflingor

frysta hallon

 

Mät upp havregryn, kokosmjölk och vatten i en kastrull. Koka upp och rör om tills gröten är klar.

Rör ner proteinpulvret och vaniljpulvret.

Skiva bananen och filea blodapelsinen (skär bort skalet, och använd en kniv för att skära loss klyftorna  från hinnorna).

Servera gröten med skivad banan, blodapelsin, hallon och lönnsirap.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar