Sofies header

Kantarell Carbonara

Skrivet av Sofie Sergelius 12.10.2018 | 0 Kommentarer

Pasta Carbonara är en av mina go-to recept och går enkelt att variera på genom att använda olika sorters proteiner, pastasorter och kryddor. Min höstversion på denna klassiker har kantareller och bacon. Och jag rekommenderar den verkligen varmt!

Kantarellcarbonara

HÖST CARBONARA MED KANTARELLER
2 portioner

140 g bacon

200 g kantareller

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 dl g parmesan

1 dl grädde

1 krm grovmalen svartpeppar

1 krm salt

4 äggulor

160 g färsk fettucine

2 msk finhackad basilika

 

Skär baconet i små bitar och stek knaprigt. Låt överlopps fett rinna av på ett hushållspapper.

Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa och finhacka kantarellerna. 

Stek lök och vitlök i samma stekpanna som baconet stektes i. Tillsätt kantarellhacket då löken är genomskinlig. Ta bort från värmen medan allt annat tillreds.

Riv parmesanen riktigt fint.

Vispa ihop grädde, äggulor, finriven parmesan, salt och grovmalen svartpeppar i en stor beredningsskål.

Koka pastan enligt paketets anvisningar. 

Häll bort pastavattnet och häll över pastan i stekpannan med kantarellerna. Rör ner parmesanröran och baconet.

Servera med extra svartpeppar och finhackad basilika.

 

Kantrarellcarbonara andra

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar