Sofies header

Kålsoppa

Skrivet av Sofie Sergelius 08.01.2018 | 0 Kommentarer

Kalsoppa

Först ut i utmaningen för två personer att äta för 100€ - klassikern kålsoppa. Kålsoppa är inte bara billigt utan även både mättande och gott. NU då kålen är i säsong finns den att hitta billigt i butiken. Vi hittade ett erbjudande på Halpa Halli och drog hem 3 kg kål för 49 cent per kilo. Billigt eller hur? Den här kålen räcker nu både till dagens kålsoppa och veckans luncher som kommer att bestå av kållåda. Det som bil över slänger vi ner i nästa veckas Okonomiaki. Hela soppan kostade cirka 3€, så en portion blir där runt 50 cent. Billigt och bra.

Kalsoppa i kastrull

KÅLSOPPA 

6 portioner

800 g vitkål

4 morötter

1 gul lökar

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

400 g köttfärs

1,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

2 lagerblad

3 köttbuljongtärningar

1,5 liter vatten

 

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Skär kålen i strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stor kastrull. Brun köttfärsen och tillsätt därefter kryddorna och rör om. Rör ner lök, vitlök och morot och fräs i ett par minuter.
  3. Tillsätt den strimlade kålen, lagerblad, köttbuljongtärningarna och vattnet. Låt soppan sjuda på medelvärme i 30 minuter tills kålen är mjuk.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar