Sofies header

Glutenfria blåbärsvåfflor

Skrivet av Sofie Sergelius 10.11.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Blåbärsvåfflor gjorda på bovetemjöl och majsmjöl, den perfekta helgfrukosten som dessutom råkar vara glutenfri för den som har celiaki eller annars bara har valt bort gluten ur sin kost. Jag hör mest till accidental gruppen, ibland blir det glutenfritt utan att jag tänkt på saken och då är det lika bra att bara säga att receptet är glutenfritt. You know.

Glutenfria blabarsvafflor main

Den här gången blev det glutenfritt helt enkelt eftersom jag hade lust att använda upp majsmjölet som stått i skåpet en stund. Blandat med lite bovetemjöl blev våfflor verkligen riktigt goda, lite rustika liksom. Mitt bakpulver var dessutom slut så det blev våfflor utan bakpulver. Så kan det gå. Okej det brukar inte fungera riktigt så i all bakning att man bara kan lämna bort en ingrediens, men i våfflor fungerar det faktiskt. Utan bakpulver blir våfflorna frasigare. 

Glutenfria blabarsvafflor hjarta

Vad ska man då servera till sina våfflor? Jag valde busksblåbär, vispad vaniljsås, granatäppelkärnor, hallon och timjan, men det går lika bra att bara skiva över lite banan och ringla över mandelsmör. 

Glutenfria blabarsvafflor

GLUTENFRIA BLÅBÄRSVÅFFLOR 

1.5 dl majsmjöl

2 dl bovetemjöl

2 msk lönnsirap

1 ägg

4 dl mjölk

2 krm vaniljpulver

2 krm kardemumma

1 krm salt

50 g smält smör

1.5 dl blåbär

vaniljvisp, blåbär, hallon och lönnsirap till servering

 

Blanda ihop majsmjöl och bovetemjöl. 

Tillsätt lönnsirap, ägg, mjölk, vaniljpulver, kardemumma och salt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smör och rör ner blåbären.

Värm våffeljärnet och pensla med lite smör så att våfflorna inte fastnar i järnet.

Grädda våfflorna i 5-8 minuter beroende på järnet. Servera våfflorna med vispad vaniljsås, blåbär, hallon och lönnsirap.

Glutenfria blabarsvafflor nara

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar