Sofies header

Glutenfri ugnspannkaka

Skrivet av Sofie Sergelius 10.03.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Pannkaka är något vi sällan tillreder hemma. Nu då jag tänker på saken kanske jag aldrig gjort pannkaka annat än i skolan? Hur som helst råkade jag på en bild på pannkaka via Facebook här om dagen och fick helt sjukt lust att laga en. Vårt vetemjöl var nästan slut så jag tänkte att varför inte prova på en glutenfri variant? Jag har massor ed glutenfria mjölsorter i skåpet som skulle vara bra att använda upp innan vi flyttar. Det blev en enkel glutenfri pannkaka gjord på havremjöl och rismjöl som smakade just som jag önskade att den skulle. 

Glutenfri pannkaka hog

Ugnspannkaka passar både till frukost, som dessert eller varför inte till middag om man väljer att lämna bort sockret och serverar pannkakan med en salt röra istället.

GLUTENFRI UGNSPANNKAKA

4 ägg

8 dl mjölk

4 dl havremjöl

1 dl rismjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 krm vaniljpulver

2 msk socker

Blåbär, vaniljglass, lönnsirap och sylt till servering

 

Värm ugnen till 225 grader. Klä ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Vispa ihop ägg och mjölk i en stor beredningsskål. 

Rör ihop mjölsorterna med bakpulvret, saltet och vaniljpulvret.

Vispa ner lite i taget av mjölblandningen i mjölkblandningen med hjälp av en elvisp. Vispa ordentligt tills smeten skummar.

Häll smeten på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pannkakan svalna.

Servera med bär, glass, sirap och sylt enligt egen smak. Jag använde hjortronsylt och det passa riktigt bra.

 

Glutenfri pannkaka main

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar