Sofies header

Fyra ingrediensers blåbärspaj

Skrivet av Sofie Sergelius 10.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Blåbärspaj på enbart fyra ingredienser är min pappas favoritpaj. Pajdegen är hård och knäckig, och kanterna som är lite brända är de bästa bitarna :) Fyllningen består bara av blåbär med lite socker på. Nej en lättare paj är nog svår att hitta.

Det här är ett av de enklaste recepten någonsin, och en paj som passar bra att tillreda tillsammans men barn. Den här bruka jag och pappa göra när jag var liten. Ingenting ska vispas. Det är bara att röra ihop tre av fyra ingredienser och toppa pajen med den fjärde ingrediensen. 

En annan bra sak med den här pajen är att den lätt går att justera just till din pajform! 1/5 smör + 2/5 socker + 2/5 mjöl! Fyll med passlig mängd blåbär, eller hallon om du känner för det. Ifall du anser att det här inte är tillräckligt tydliga instruktioner så finns receptet i exakta mått här nedan.

Blabarspaj

PAPPAS BLÅBÄRSPAJ

75 g mjukt smör

105 g socker

105 g vetemjöl

250 g blåbär

1 msk socker

 

Värm ugnen till 200 grader.

Rör ihop med mjuka smöret (inte smält) med socker och vetemjöl.

Tryck ut i en pajform (formen jag använde var 25 x 25 cm). Häll blåbären på pajbotten och strö över lite socker.

Grädda blåbärspajen i mitten av ugnen i 30 minuter tills kanterna blivit mörkbruna.

Servera pajen med vaniljglass.

TIPS: Vill du att pajen är lite mjukare vid servering lönar det sig att låta pajen dra sig i kylskåp i 12 timmar.

Blabarspaj pappas andra

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar