Sofies header

Foodly på Jakobs Dagar

Skrivet av Sofie Sergelius 14.07.2017 | 1 Kommentarer

40888331 l

Under flera veckors tid har jag arbetat tillsammans med Ida-Marie Jungell vid Finn Jakobstad för att organisera ett lokalt mattorg under torsdagen den 20 juli. Jag har redan flera gånger tänk skriva om det men eftersom ingenting var fastslaget kändes det onödigt att gå ut med info som sedan slutligen inte stämmer. Men nu börjar allt vara klappat och klart och jag kan gladeligen berätta att Foodly tar över Rådhustorget i Jakobstad! Vi kommer att ha stor-Reko, bryggerier från nejden och en caféhörna med bland annat Aroma bageri.

Alla har varit så hjälpsamma med att organisera torget så att det ska bli en trevlig tillställning för hela familjen. Thomas Snellman och Kiti Lindén vid Reko har organiserat så att det kommer lokala livsmedelsproducenter på plats. Stefan Westergård har lockat med fyra bryggerier (Bock's Corner Brewerie, NP-Brewerie, Jacobstads och Kvarken) som kommer och säljer tasting-glas med öl och berättar om sin verksamhet. Storstara Gård och Bubblans ponnystall kommer med djur så att barnen kan bekanta sig med bonddjur och hästar. Vi kommer även att ha årets kock Mattias Åhman på plats och tillreda lite snittar på råvaror han väljer ut bland Reko-produkterna. Sunds lånar blommor åt oss och cateringfirman Smak & Form kommer med bord och bänkar. Igår blev det klart att det även kommer traktorer, får och höns. Reko bekräfta att dom blir minst 13 stycken! Det kommer alltså att finnas bland annat  kött, ägg och grönsaker till salu. Direkt från producent till konsument.

Men vet ni vilket jobb det är att organisera ett evenemang av denna kaliber? Inte jag heller, jag har ju bara ansvar för en dag. Jag förstår inte hur Ida-Marie klarar av att organisera hela veckan! Supermänniska liksom. Bara att fixa fram alkoholförsäljningstillstånd har gett mig gråa hår, och då är det Ida-Marie som gjort allting. 

Hon är nog en power-women denhär Ida-Marie. Som vi (hon) kämpat med att få igenom vårt alkohol tillstånd skulle ha gett mig magsår att fixa själv. Det verkar som om dom inte ens vill att man ska kunna ordna något av denna kaliber. Vi skicka in vår ansökan över en månad på förhand, men först då jag ringde dem två veckor senare så kom det fram att dom tappat en del av våra bilagor, att ansökan vi skickat in var  bristfällig och att det saknades en hel del bilagor. Like what! Varför meddelar man inte, så att vi sku kunna fixa problemet? Sedan skicka vi in allt igen, och en vecka senare (veckan innan evenemanget) kom det fram att det inte ännu heller är okay. Och vi fick eld i rumpan om att fixa allt, eftersom vi plötsligt fick en absolut deadline på när allt ska vara inne. Tre timmar senare. Och att gräva fram en massa alkopass på tre timmar är ingen lätt uppgift. Alltså argh!! Först på måndag får vi vårt beslut men jag hoppas nu verkligen att allting löser sig på ett eller annat sätt.

Nu kan jag bara hoppas att det blir en succé. Foodly har inte riktigt ännu börja synas på marknaden och det måste vi ändra på nu. Tanken har sedan vi starta projektet varit att bli störst inom mat på svenska i Finland. Vi har en helt del att göra för att nå det målet, men att organisera evenemang är en ypperlig början. Kanske vi även nån dag kan anställa en till person till Foodly så att vi sku hinna med mera. Som ensam är det ganska overwhelming att ta hand om allting. Den det går ju nog, jag är bara ivrig över att få sidan att växa. Don't get me wrong, jag älskar mitt jobb, men ibland är det tungt att jobba dygnet runt :) Nog för att jag är van vid det, men jag börjar ju ha ett bröllop att planera. 

Här kan du läsa mera om Foodly på Jakobs Dagar och vem som kommer att vara på plats.

Kategorier:
1

Kommentarer

  • Karin S 14/07/2017 4:32pm (9 månader sen)

    Du är så duktig Sofie! Evenemanget kommer säkert bli riktigt lyckat och locka mycke folk!

    • Sofie Sergelius 15/07/2017 10:32am (9 månader sen)

      Tusen tack Karin! Jag hoppas vi ses där :)

Skriv en kommentar