Sofies header

Tiramisu Pannacotta

Skrivet av Sofie Sergelius 30.09.2017 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Tiramisu pannacotta forstaIdag har vi tjejkväll och jag står för desserten. Jag fick ett önskemål om att laga en Tiramisu, men en i sällskapet har celiaki så hon kan inte äta det. För att det inte ska vara orättvist tänkte jag nu laga någonting liknande, men utan gluten. Vad gör man då? Jo man gör en super enkel pannacotta! En pannacotta med mascarpone, cointreau och kaffe ger Christine samma stil av smakupplevelse som vi andra får av den klassiska Tiramisun. Och rätt ska vara rätt. Att alla andra äter något hemgjort och en blir utan eller får typ en bit choklad är ju oacceptablet. 

Pannacotta hör nog till de absolut lättaste desserterna man kan bjuda på. Alltid gott, och svår att misslyckas med. Det är bara att välja vilken smak man vill ha :) 

Tiramisu pannacotta andra

Jag blev rätt nöjd med den jag svängde ihop igår och tänkte att det kanske finns andra i samma situation. Ni som inte kan äta Tiramisu kan nu istället njuta av tiramisu pannacotta :) Enjoy!

 

TIRAMISU PANNACOTTA

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl socker
  • 3 msk Cointreau
  • 2 msk snabbkaffe

 

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Kramar ur.
  2. Hetta upp mjölken i en liten kastrull, häll över i en skål och tillsätt de urkramade gelatinbladen.
  3. Koka upp grädde i en liten kastrull, rör ner mascarpone  och tillsätt socker. Rör om tills sockret smält.
  4. Tillsätt cointreau och snabbkaffe. Rör om i en minut tills snabbkaffet löst upp och häll därefter i mjölken med gelatinet.
  5. Häll över i önskvärda former och ställ i kallt för minst fyra timmar. 
  6. Ta fram den stelnade pannacottan och pudra över mörkt kakaopulver. Servera med en kopp starkt kaffe.

Tiramisu pannacotta tredje