Sofies header

Black Bean Buddha Bowl

Skrivet av Sofie Sergelius 14.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Buddha Bowl med svarta bönor och en färgglad rödbetshummus är den perfekta lunchen! Buddha Bowls är snygga, mättar och förser dig med en hel hop av vitaminer och mineraler eftersom det mesta äts rått. Om du inte ännu provat på en Bowl rekommenderar jag det starkt! Välj just dina favoritingredienser beroende på vad som finns i säsong.

September är en härlig månad eftersom det finns så mycket härliga grönsaker i säsong. Olika sorters blomkål, grönkål, rödbeta, tomater, zucchini, pumpa... ja det finns så mycket att det känns svårt att välja. Om du som jag har problem med att välja vilka härliga grönsaker som hamnar på tallriken är en Buddha Bowl en utmärkt lösning. Då väljer du lite av allt! 

Buddha Bowl armar 

BLACK BEAN BUDDHA BOWL

280 g svarta bönor

50 g grönkål

0,25 zucchini

1 morot

0,25 romanesco blomkål

1 söt paprika

1 dl quinoa

1 ekologisk grönsaksbuljongtärning

30 g blandade körsbärstomater

1 msk rödbetshummus

mikrogroddar

 

Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet. Rör ner en halv grönsaksbuljongtärning. 

Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen. Hetta upp olivoljan och stek grönkålen tills den blivit knaprig.

Skala och spiralisera moroten. Riv eller spiralisera zucchinin. Skiva paprikan.

Skär romanescon i floretter.

Koka de svarta bönorna i eget lag, en deciliter vatten och den andra halvan av grönsaksbuljongtärningen. Koka i ett par minuter och häll därefter av vattnet från bönorna genom en sil. 

Halvera körsbärstomaterna.

Placera samtliga ingredienser i en skål och toppa med rödbetshummusen och mikrogroddar.

 

Buddha Bowl pinnar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar