Sofies header

Banan och jordnötssmörs våfflor

Skrivet av Sofie Sergelius 12.01.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Våfflor är vår lördagstradition som lite fått lida under de senaste veckorna på grund av julen etc. Men nu önska sig Erik igen våfflor till frukost och jag tyckte det var en utmärkt idé. Bloggen har varit tyst alldeles för länge. Det vi hade hemma fick bli bra, och nu råkade det finnas banan och jordnötssmör - en match made in heaven.

 Banan och jordnotssmorsvafflor

BANAN OCH JORDNÖTSSMÖRS VÅFFLOR

8 portioner

2.5 dl havremjöl

1 dl grahamsmjöl

1 tsk bakpulver

1.5 mosad banan (ekologiska smakar bäst)

2 msk farinsocker

1 ägg

2 msk jordnötssmör

4 dl mjölk (vanlig eller cashew-/mandelmjölk)

25 g smält smör

skivad banan, jordnötssmör och lönnsirap till servering

 

Blanda ihop havremjöl och grahamsmjöl med bakpulver. 

Mosa bananen i en skild skål och rör ner farinsocker, ägg, jordnötssmör och mjölk. Blanda ihop de våta ingredienserna med de torra och rör om till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör ner blåbären.

Värm våffeljärnet och pensla med lite smör så att våfflorna inte fastnar i järnet.

Grädda våfflorna i 5-8 minuter beroende på järnet. Servera våfflorna med skivad banan, jordnötssmör och lönnsirap. 

Tips: Nice cream med chokladsmak passar också bra!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar