Sofies header

Glutenfria vegan­pannkakor med kardemumma

Skrivet av Sofie Sergelius 25.11.2017

Vegan kardemummapannkakor

Efter en lång arbetsvecka känns det bra att njuta av morgonmål i lugn och ro. Har julfiilisen ännu på så det fick bli pannkakor med kardemumma. Då jag skulle börja laga degen märkte jag att vi varken har mjölk eller ägg. Nå inga problem, då blir det veganpannkakor. Banan fungerar som substitut mot ett ägg, och kokos-mandelmjölk (som Erik använder i sina smoothies) fungerar naturligtvis istället för vanlig mjölk. Medan jag nu var inne på den här linjen så tänkte jag att why not även använda havremjöl och mandelmjöl istället för vetemjöl? Och det blev super gott :) Enkelt, relativt snabbt och ett super sätt att börja morgonen. Största problemet är bara att orka fota på morgonen då man är super hungrig.

Vegan kardemummapannkakor med persimon

GLUTENFRIA VEGANPANNKAKOR MED KARDEMUMMA

2 dl havremjöl

1 dl mandelmjöl

2,5 tsk bakpulver

1 msk farinsocker

2 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

0,5 tsk salt

2,5 dl kokos-mandelmjölk 

1 msk lönnsirap

0,5 mosad banan

Kokosolja att steka i

 

Att servera med

0,5 banan skuren i skivor

2 msk pekannötter

1 msk lönnsirap

0,5 persimon skuren i tärningar

 

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ner mjölk, lönnsirap och banan. Låt smeten stå och dra sig cirka 5 minuter.
  2. Hetta upp en plättpanna och klicka i lite kokosolja. Klicka en matsked av smeten i plättpannan och stek 3 till 4 minuter per sida.
  3. Servera pannkakorna med skivad banan, pekannötter, persimon och lönnsirap.

Persimon­­kallgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 16.11.2017

Persimonkallgrot

Det börjar bli ett skämt hur mycket kallgröt jag äter, men det är ju så enkelt. Man har inte tid på veckodagar att sätta sig ner och njuta av en frukost, lättare bara att slänga ner en burk i väskan och äta framför datorn. I och för sig har jag varit hos mina föräldrar i ett par dagar. Men eftersom jag då arbetar hemifrån (deras kök) så glömmer jag att sätta mig ner och äta. I princip kan jag göra det när som helst, så man skjuter upp det. Nej, lättast är att göra kallgröten på kvällen och sen äta den medan jag står vid köksön och jobbar. No muss, no fuss.

 Persimonkallgrot vinkel

PERSIMONKALLGRÖT MED INGEFÄRA OCH KANEL

1 portion

 

0,5 persimon (eller kaki, eller sharon)

1 dl havregryn

1 dl mjölk (går även att använda mandelmjölk)

1 tsk kanel

1 krm riven ingefära

 

  1. Skär persimonen i små tärningar.
  2. Häll havregryn i en liten burk, rör ner kryddor och toppa med persimonbitarna.
  3. Häll mjölken över hela alltihopa.
  4. Ställ i kallt över natten och avnjut till frukost.

 


M&M's cookies

Skrivet av Sofie Sergelius 11.11.2017

MMs cookies

I dag har jag lågstadie klassträff - femton år sedan jag gick ut sexan. Herregud.  

Jag har gått Drumsö lågstadie varmed träffen naturligtvis är på Drumsö. Mina föräldrar bor ännu här så det är super smidigt för mig att nu bara gå till andra sidan gatan där en av mina klasskaverin har sin studio och där vi ska ses. För att inte dyka upp tomhänt har jag valt att istället för att gå ut i det här äckliga höstvädret baka kex.  M&M ger i alla fall mig lite lågstadie flashbacks så det passar perfekt att ta med. Kan inte fatta att det är 15 år sedan... helt sjukt! Då trodde vi att det sku vara helt crazy att se alla efter alla år som gått. Nu är vän med alla på FB och följer alla på insta så chocken att träffa någon är ju inte precis stor. Men roligt blir det i alla fall att lite catch up. Folk har gift sig och skaffat barn. Jag blev just färdig från skolan, you know same same but different. Anyhoo vill höra vad folk sysslar med nuförtiden, vem jobbar var, var bor alla? Det ska bli kul.

M&M's ger som sagt lite flashbacks till mig eftersom pappa bruka köpa av dem. M&M's fanns väll inte helt i Finland? Vi hade Smarties här och på båten (Finland-Sverige kryssningsbåtarna menar jag) och då sku man alltid köpa dem. Men Smarties var ju mycket större så jag tänkte i alla fall inte på att använda dem i bakning. M&M's är så mycket mindre så dom passar i ganska mycket. Jag har aldrig tidigare bakat kex med M&M's så det var definitivt på tiden nu. När jag kolla runt på Pinterest så hitta jag ganska mycket recept på kex utan kakao, men jag tycker att det blev bättre med kakao i degen. Nu ser dom mera ut som stora M&M's, och inte bara kex.

MMs cookie

Tillbaka till receptet: här är ett super enkelt kexrecept med M&M's som garanterat ger dig dagens energibehov. Du kan även byta ut m&m's mot reeses pieces eller liknande chokladgodis.

 

M&M'S COOKIES

25 stycken

200 g mjukt smör

2 dl socker 

2 dl farinsocker

2 ägg  

2 tsk vaniljpulver

3,5 dl vetemjöl

3 dl kakaopulver

2 tsk matsoda

1 tsk salt  

2 dl M&M's

2 dl grovhackad choklad eller små chokladknappar

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Vispa det mjuka smöret luftigt med en elvisp, tillsätt sockret och vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills en lös smet. Rör ner vaniljpulver.
  3. Kombinera alla torra ingredienser i en skild beredningsskål och sikta ner i de blöta ingredienserna. Rör om tills det bildats en jämna deg. Rör försiktigt ner chokladen och nästan alla m&m's. 
  4. Använd en tesked för att klicka upp kexen på en plåt med bakplåtspapper på. Lämna rejält med mellanrum mellan kexen eftersom dom blir större i ugnen. Vill du göra jumbo kex kan du använda en matsked för att klicka deg på pappret (men grädda då kexen 4 minuter längre).
  5. Tryck m&m's på degklumparna och grädda på mellersta falsen i 12-14 minuter.

 

MMs cookies blomma


Överraska far på farsdag

Skrivet av Sofie Sergelius 11.11.2017

Vägen till en mans hjärta går genom magen, det vet ju alla. Och i min pappas fall en flaska vin till (maten) och lyckan är total. Imorgon på söndag är det farsdag, så jag har samlat ihop ett par förslag man kunde laga åt pappa imorgon. 

Eggs Benedict gratang thumbnail

Eggs Benedict gratäng

En Eggs Benedict gratäng är inte enbart god utan även super enkel att göra! Vanliga Eggs Benedict kan kännas lite väl jobbiga att göra men en gratäng är inga problem alls :) 

Calzone

Calzone

Calzone är en italiensk pizza som i alla fall min pappa brukar beställa på restaurang. En Calzone är en pizza som vikts på hälft och har en hel massa fyllning i sig. Min pappa tar nästan alltid en Calzone då vi äter på en pizzarestaurang.

Baconhotdog webb

Bacon hotdog

Hot dogs med en baconinlindad korv är inte bara till för grillsäsongen, utan passa även utmärkt till lunch eller middag på farsdag. Hot dogs är så trevliga att göra eftersom man kan variera fyllningen, korven och brödet enligt eget tycke :)

Baconbullar

Bacon- och lönnsirapbullar

Vem skulle inte villa ha en bulla till frukost eller till eftermiddagskaffet? Med en bacon- och lönnsirapsfyllning är dessa bullar nästan oemotståndliga! Whiskeykaramellen är the cherry on top.

Pulled pork hamburgare

Pulled pork Hamburgare

Vilken pappa skulle inte tycka om en hamburgare? Pröva på en klassisk biff, en med pulled pork eller varför inte en med en kikärtsbiff?

Tonfisktemaki webb

Temaki sushistrutar

Har du inte tid att laga sushi från grunden? Då kan du bjuda pappa på sushistrutar.

 


Dr Pepper tacitos

Skrivet av Sofie Sergelius 10.11.2017

DR Pepper tacitos2

På vår första date bjöd Erik på tortillas. Han var super stolt. Sedan dess har tortillas, nachos och tacos varit ganska vanligt hemma hos oss. Vem skulle nu inte gilla mexikanska smaker?

I vårt hushåll är det jag som bestämmer över maten, obviously. Men ibland kommer Erik med önskemål. Hans senaste önskemål kom genom att han skicka en Buzzfeed video åt mig. Det var en Tastemade video på skirt steak i Dr Pepper marinad, som man sedan gjorde tacitos på. 

Tacitos är en mexikansk maträtt som består av en liten tortilla fylld med kött och ost som sedan friterats. I en tacito använder man sig traditionellt av en majstortilla men det går även att göra dem med en helt vanliga vetetortillan. Vi hade aldrig prövat tacitos tidigare so why not try them now? Jag prova receptet och kom snabbt fram till att även om det är gott, så kunde vi göra den bättre. Originalreceptet var lite väl syrligt och saknade hetta tyckte vi. Så vi gjorde tacitos igen..och igen. Nu är vi ganska nöjda så jag kan dela med mig receptet :) Här är alltså min variant på nötköttsfyllda tacitos.

DR Pepper tacitos orullade

 

DR PEPPER TACITOS

MARINAD

1 dl Dr Pepper

0,75 dl sojasås

1 saften av en lime

2  pressade vitlöksklyftor

0,5 tsk spiskummin

0,5 tsk srirasha 

 

400 g tunn nötkötts innerstek

 

TACITOS

8 st majstortillas

2 avokadon

150 g fetaost

1 lök

3 dl rypsolja

100 crème fraiche

0,5 dl salsa

1 msk jalapenos

2 msk finhackad vårlök

 

  1. Gör marinaden genom att blanda ihop ingredienserna i en minigrip påse. Tillsätt de tunna innerstekbitarna och låt köttet dra åt sig smak i 4 timmar eller över natten i kylskåpet.
  2. Grilla de marinerade köttbitarna i en het grill en minut per sida (lite beroende på hur tjocka bitar du har) och ställ på en tallrik för att vila i 10 minuter. Skär köttet i 2x2 cm kuber.
  3. Skala och skiva avokadon och smula sönder fetan. Skala och finhacka löken.
  4. Placera köttbitar, avokado och feta i mitten av en tortilla och rulla ihop till en spänd rulle. Upprepa med alla tortillas.
  5. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fritera tortillarullarna 1 minut per sida i den heta oljan- Lyft över på hushållspapper så att extra olja rinner av.
  6. Placera tacitos på en tallrik och toppa med crème fraiche, hackad lök, salsa, jalapenos och vårlök.

 

 Ps. Blir tokig på att det är så mörkt om kvällarna! Min stackars kamera klarar inte av ljuset :(


Pumpasoppa med äpple

Skrivet av Sofie Sergelius 07.11.2017

Pumpasoppa med apple 1

Jo jag vet, Halloween är över men jag är inte färdig att släppa all pumpa som ännu finns. Så länge dom ännu säljer pumpa i butiken är jag en lojal konsument.  Säsongerna går super fort framåt och det känns som att man aldrig riktigt hinner göra allt man vill. Då jag på söndag var i butiken märktes det att pumpasäsongen börjar vara över. Ingen spaghettipumpa, ingen hokkaido och en liten butternut fanns kvar. Nu blev det soppa på en butternut pumpa (jag länka "receptet" på purén i listan), ett halvt äpple som fanns i kylskåpet, en öppnad burk grädde och torkad chili. Chilin fick jag av en kollega ett par veckor sedan. Chili är enkelt att torka: placera de hela frukterna på ett bakplåtspapper och torka i ugnen på 100 grader i 10 timmar (lite beroende på hur stora chilina är).

Pumpa och äpple är en super bra kombination eftersom äpplet (Granny Smith btw) ger en trevlig syra till rätten. De bästa rätterna är, som de flesta säkert har hört, en kombination av salt, sött, surt och beskt - alla i perfekt balans. 

Ps. Ber om ursäkt för bilderna från och med nu, hinner inte längre fota i naturligt ljus så Erik kom på att sätta en "natural sunlight" inställning på vår TV. Det är ljuset jag har att jobba med -.-. Men bättre än ingenting :) Soppan fota jag ännu utan hjälp av vår TV men det börjar vara slut nu, hinner inte hem efter jobbet i tid mera.

 

PUMPASOPPA MED ÄPPLE

4 portioner

0,5 lök

2 vitlöksklyftor

0,5 grönt äpple

1 tsk olivolja

500 g pumpapuré

3 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning (ekologisk glutenfri med örter är den bästa)

1 dl grädde

2 msk turkisk yoghurt

1 krm torkad chili

2 msk rostade pumpafrön

1 tsk hackad basilika

 

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och äppel och fräs i olivoljan i en kastrull.
  2. Tillsätt pumpapuré efter ett par minuter och rör om. 
  3. Häll på vatten och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt soppan sjuda på medelvärme i 25 minuter och tillsätt därefter grädde.
  4. Häll över soppan i en matberedare och kör till en slät purésoppa.
  5. Servera soppan varm med turkisk yoghurt, rostade pumpafrön, basilika och smulad torkad chili.

 

Pumpasoppa med apple 2


Gulbets­risotto med getost

Skrivet av Sofie Sergelius 05.11.2017

Gulbetsrisotto

Det fina med hösten är once again alla härliga råvaror under skördesäsongen.  Mitt kylskåp är fortfarande fullt med gulbeta, polkabeta och annat gott. Eftersom jag var på matmässan förra veckan och Erik på skolning i Tammerfors så har jag glömt lite saker i kylskåpet som definitivt borde ätas pronto. Bland annat 4 stycken gulbetor, en öppnad getost och en burk med grädde. Bästa lösningen att bli av med allt på en gång är genom att tillreda en risotto.

Det fina med en risotto är att den är så versitil. Risotto äts ofta som en primi piatti i Italien. Primi piatti betyder den första riktiga rätten i en traditionell italiensk måltid, och äts före huvudrätten. Men vi är vana vid att servera risotto som ett tillbehör till huvudrätten.  Den här risotton lämpar sig till alla de olika alternativen: första rätten före rätt nummer två (secondi), eller som en del av en huvudrätt. 

GULBETSRISOTTO MED GETOST

4 portioner

250 g riven gulbeta 

50 g gulbeta i klyftor

100 g getost i tärningar

2 st 2 cm tjocka getostskivor (ca 40 g sammanlagt)

0,5 lök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1,5 dl risottoris

1 dl vitt vin

5 dl grönsaksbuljong

2 msk naturell färskost

1 msk riven parmesan

0,5 dl grädde

1 krm svartpeppar

1 tsk hackad basilika

1 krm timjan

 

  1. Skala och riv gulbetan, men spara en gulbeta som istället skärs i klyftor. Skär två skivor av getosten och tärna resten.
  2. Koka upp vattnet med en grönsaksbuljongtärning och rör om. Ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en matsked smör i ett par minuter. Tillsätt den andra matskeden smör och häll på riset, fräs tills riset blivit skinande. Häll på vinet och låt sjuda tills allt riset har sugit i sig all vätska.  
  4. Sänk värmen till låg. Häll en fjärdedel av buljongen över riset och låt igen sjuda tills riset sugit åt sig all vätska. Tillsätt den rivna gulbetan då hälften av buljongen återstår. Tillsätt därefter mera buljong först då all riset sugit åt sig allting.
  5. Stek getostskivorna i en torr het stekpanna cirka 1 minut per sida, och lyft på en tallrik. Stek därefter gulbetsklyftorna i samma stekpanna.
  6. Rör ner färskost, grädde, ost och svartpeppar i risotton och rör om. Risotton är ganska lös vide det här laget men har ännu tuggmotstånd.
  7. Servera risotton med getosten, de stekta gulbetsklyftorna, hackad basilika och timjan.

 Gulbetsrisotto thumbnail


Äppel­kallgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 04.11.2017

Appelkallgrot fram

Kallgröt är verkligen världens bästa grejj! Enkelt, otaliga möjligheter och så super gott! Jag städade frysen här om dagen och kom på en massa skatter som jag glömt att jag hade där: innerfilé, hjortron och världens godaste äppelmos.. Jag har faktiskt gjort det här moset redan förra hösten och har haft det i frysen sedan dess, och det fungerar fortfarande lika bra :) Och bästa sättet att njuta av det är att äta det med sked ur burken, njaa eller blanda i en gröt :)

Receptet var lite svårare att gräva fram med voliá - here it is. 

ÄPPELKALLGRÖT

ÄPPELMOS

1 kg skalade och urkärnade äpplen

1 dl vatten

1,5 dl socker

1,5 tsk malen kardemumma

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver

1 krm malen ingefära

 

KALLGRÖT

1 dl havregryn

0,5 dl turkisk yoghurt

0,5 dl äppelmos

0,5 dl mjölk

0,5 äpple

1 tsk lönnsirap

1 msk hackade cashewnötter

1 krm kanel och kardemumma (blandat)


Skala och kärna äpplena, och dela i bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret och tillsätt alla kryddor. Låt koka på svag värme under omrörning i cirka 20 min.

Häll över det kokade moset i en matberedare och kör till en slät smet. Häll sedan upp i steriliserade burkar.  Du behöver bara 0,5 dl av moset till det hör receptet - men man kan aldrig laga för mycket mos.

Gör kallgröten genom att blanda ihop havregryn, turkisk yoghurt, äppelmos och mjölk i en glasburk. Ställ i kylskåp över natten.

Färdigställ gröten på morgonen genom att tärna äpplet fint. Toppa gröten med äppeltärningarna, lönnsirap, cashew och kanel/kardemumma.

 

Appelkallgrot

 


Viini & Ruoka messut 2017

Skrivet av Sofie Sergelius 30.10.2017

På lördag var jag med Fia (Fia har bloggen I köket med Sofia btw) och Hanne på matmässan i Helsingfors, något vi hoppas på att ska bli en tradition. Det var super roligt att spendera ett helt veckoslut med att bara tala om mat, planera vad man ska äta och dricka, och sedan äta allt man planerat äta (och lite till)

Jag brukar nästa varje år gå på matmässan med mina föräldrar men i år bestämde vi oss för att Fia och Hanne crashar hos mina föräldrar och vi tar en heldag på matmässan :) Mat från morgon till kväll: helt bäst ever. Flickorna kom hit (till Helsingfors) på fredag kväll och sedan efter att ha ätit en lyxig brunch på lördag så drog vi iväg till Viini & Ruoka 2017.  från 12 till 17 trivdes vi som fisken i vattnet och fick lite bråttom mot slutet med att köpa all den ost och olivolja vi ville.

IMG 20171028 104918

Brunch med Keisaris Levain och kardemumma bulle, pistachnötsbulle och pain au chocolat.

Matmässan (Viini & Ruoka) ordnades i Messukeskus, och konceptet som introducerades förra året är helt super: mat och vin på samma område! Så istället för att måsta gå skilt på ett vinområde så kan man nu gå omkring med glaset i hand. Nu var det bara att hyra ett glas, köpa drinkbiljetter och gå omkring och smaka på viner och äta de smakprov som bjöds på. Vi började med att gå ett varv runt området för att se vad mässan hade att erbjuda varefter vi sedan gick och smakade på nyheter, och provade viner. Jag hitta ett helt super vitt vin (Riesling) från Oregon som hette Kings Ridge, och ett suveränt rödvin från Chile som hette Küdaw. Rekommenderar båda två :).  

Efter att ha ätit en massa smakprov så tänkte vi att vi nu ändå måste ta en lunch, och då blev det en risotto som var gjord i ett parmesanhjul som skurits på hälft. Så först kokades risotton al dente, varefter den hälldes över i ett lite urgröpt parmesanhjul, det hälldes mera buljong över och sedan skrapades risotton ihop med den varma buljongen och risotto. Slutresultatet var en risotto med mera ost än ris :) tyvärr var ju riset i den här kokad på förhand så den blev snabbt för mjuk, och den vi fick hade inget tuggmotstånd kvar. Här måste man ha lite förståelse, smakerna var bra även om riset var över. Om jag skulle ha ett parmesanhjul är det definitivt en risotto jag skulle prova på in a minute!

IMG 20171028 131950

Saldon för årets mässa blev:

  • 1 Olivolja
  • 1 Körsbärssylt
  • 1 Chèvre (Hanne och Fia köpte 5 ostar var :) )
  • 2 paket Bresaola
  • 5 olika tapaskorvar (som min lillebror fick i "tuliainen")
  • 10 lakusnören (helt bästa godiset som existerar! Men det måste vara Porvoon lakritsi)

Den som inte besökt matmässan ska nog ta och göra det, åtminstone en gång :) Nu ser jag fram emot att kunna gå på Stockholms matmässa nästa år (hoppas jag :))

IMG 20171028 164703

Litet sidospår: De var samtidigt även bokmässan och Dan Brown kom ända till Finland för att ha en föreläsning! Jag hade bokat plats tillfället och slapp och lyssna på honom berätta om sin barndom, hur han tänker bakom böckerna och varför han skriver om just vetenskap och religion. Tillfället var gratis, man sku bara boka i god tid. Så klockan 14-15 satt jag och 200 andra och lyssnade på Dan Brown. Skulle det här vara en bokblogg (eller annat än en matblogg) så skulle jag säkert kunna skriva tusen ord om hur awesome det vara tt se Dan Brown, höra honom dra skämt om Trump, och berätta om teknologins framfart och dess roll i hans nyaste bok. Om någon inte ännu läst hans tidigare böcker (Ängla och Demoner, Da Vinci Koden, och Inferno för att nämna ett par) så lönar det sig definitivt att göra det ifall man vill hamna i en situation där man hellre ger upp sin nattsömn än lägger ner boken. Den nya boken är ännu mera up my alley eftersom den handlar om A.I. så cool!

IMG 20171028 134038

Så fangirl moment att det inte är något hej på det hela.

 

IMG 20171028 141150

Dörrarna öppnades 13.30, och jag gick in i salen 13.35 och hamna nästan längst bak. Så fanin är vi Finländare :)

 


Pumpa­­gnocchi med salviasmör

Skrivet av Sofie Sergelius 26.10.2017

Pumpagnocchi 3

Gnocchi med salviasmör är en riktig klassiker, av en god orsak. Kombinationen är helt enkelt underbar. Jag ville göra en snabb middag utan att det skulle påverka smaken. Ett viktigt element är råvaror av hög kvalité, så här lönar det sig att satsa på ordentlig parmesan, ekologiska ägg och färsk ricotta. 

En orsak till att det här rätten går snabbt att tillreda är att jag hade pumpapurén färdig. Pumpapuré är super enkelt att göra: halvera en butternutsquash, ta bort kärnorna och rosta 1,5 timmar i en 200 gradig ugn. Använd en sked för att ta vara på köttet, lägg i en matberedare och mixa. Voilá. Ser fram emot att göra en samma recept men byta ut pumpan mot rödbeta :)

Pumpagnocchi rullande

PUMPAGNOCCHI MED SALVIASMÖR

  • 150 g ricotta
  • 175 g pumpapuré
  • 1 dl riven parmesan (finriven)
  • 0,5 dl riven Västerbottenost (finriven)
  • 1 äggula
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 blad färsk salvia
  1. Blanda pumpapuré, ricotta, äggula, citronzest och salt i en bunke. Sikta över hälften av mjölet och vänd in det i smeten med en slickepott.
  2. Häll på resten av mjölet och knåda mjukt och snabbt in det i degen. Överarbeta degen eftersom den då blir seg. Degen ska kännas fuktig men inte kladda av sig. Tillsätt mera mjöl vid behov.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar.
  4. Rulla ut en lång stång av en av de fyra delarna i taget, cirka 2 centimeter i diameter, och skär i 2,5 centimeter stora bitar. Använd tummen för att pressa ner degbitarna på en gaffel eller på en gnocchibräda (se bilden ovan).
  5. Koka upp väl saltat vatten i en kastrull och tillsätt gnocchin då vattnet kokar.
  6. Bryn smöret gyllene tillsammans med salviabladen (som ska bli gyllenbruna och frasiga). Ta upp salvian och lägg åt sidan för att använda som garnering.
  7. Stek gnocchin ett par minuter i smöret som finns kvar i pannan.  Servera med salviabladen och färskhyvlad parmesan. 

Pumpagnocchi 1