Glutenfria vegan­pannkakor med kardemumma

Skrivet av Sofie Sergelius 25.11.2017

Vegan kardemummapannkakor

Vaniljkola med havssalt

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.11.2017

Nu kan jag inte hålla mig längre. Julbaket har påbörjats, det är ju trots allt bara en månad kvar till jul. Så var beredda på en del recept! Denna kola var meningen att bli fudge men glömde bort ett steg så den blev till en kola, visade sig vara hur bra som helst den med! Så ni får valmöjlighet till att göra en kola eller en fudge, vad ni hellre behagar, eller varför inte göra både och! Det går att ändra smaksättningen enkelt. Exempelvis kan du blanda ner hackade hasselnötter eller varför inte laktitspulver! De står sig dessutom länge i kylskåpet. 

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting (GF, M)

Skrivet av Nathalie Aurén 23.11.2017

FlowKitchen Nathalie Auren mjukpepparkaka

Vin & matmässan 2017

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.11.2017 | 1 kommentar(er)

Det börjar ju vara några veckor sedan vin & matmässan i Helsingfors ägde rum. Men där var jag tillsammans med Hanne och Sofie, mina goda vänner och klasskamrater (ifall man kan kalla dem för klasskamrater mera i denna ålder!). Tänkte köra en bildbomb från matmässan, det är ju mycket roligare med bild än med text!

Sthlm Food & Wine

Skrivet av Emelie Bergendahl 18.11.2017

Förra lördagen var jag och en god vän till Stockholm för att gå på mässan Sthlm Food & Wine. Det var första gången på länge som jag satt foten på en matmässa och såg mycket fram emot upplevelsen. Tyvärr levererade mässan inte helt för min del, men några guldkorn fanns det!

Enklaste makaronilådan, så som den var när man var liten

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.11.2017

Makaronilåda, min mamma gör den bästa makaronilådan, och ska jag göra makaronilåda så gör jag alltid på mammas vis. Har typ växt upp på makaronilåda och det är lika gott ännu, men den är väl ändå ganska underskattad av många. Kanske det har något att göra med att skolan alltid förstört makaronilådan genom att göra den alldeles för torr och stabbig. Men denna är raka motsatsen, med mycket grädde och smör ;)

Vitaminbomb i höstmörkret

Skrivet av Sofia Rönnbacka 16.11.2017

En riktig vitaminbomb piggar upp vilken dag som helst! Denna smoothiebowl innehåller: avokado, som ger dig nyttiga fetter, B-, C-, E- och K-vitamin, fibrer, 18 aminosyror, protein och 14 mineralämnen och avokado sägs även kunna hålla bort inflammationer i kroppen. Ingefära, som innehåller en massa antioxidanter som håller förkylningen borta, ökar matsmältningen och lindrar huvudvärk och mango, som innehåller mycket antioxidanter och C- och A-vitamin som hjälper till att stärka immunförsvaret. En perfekt kombo för att bekämpa en besvärlig förkylning, eller varför inte hindra att en förkylning bryter ut.

Persimon­­kallgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 16.11.2017

Persimonkallgrot

Kategorier: