Äppel- och saltkaramellfyllda bullar

Skrivet av Hallon & Praliner 22.09.2017

De här bullarna med en fyllning av salt karamell och äpplen blev så goda! Passar perfekt nu i höst. 

Glutenfri vispgröt och tankar om förändring

Skrivet av Nathalie Aurén 21.09.2017 | 1 kommentar(er)

290916 nathalieauren vispgrot3 
Ett inlägg från exakt ett år sedan, och som känns lika aktuell nu som då!


Vasa håller på att explodera i höstens alla härliga färger, det är så vackert. Hösten är verkligen fin. På flera sätt. För mig har hösten alltid varit lika med en nystart. En början på något nytt. För mig börjar året alltid på hösten. Det är då jag vill planera, organisera och göra upp nya mål.

Enklaste krusbärsmarmeladen

Skrivet av Hallon & Praliner 21.09.2017

Säsongen för krusbär börjar vara över, men ännu kan du plocka! Vårt tips är att du kokar en enkel krusbärsmarmelad av de återstående krusbären. Jättegott med ost!

Salted caramel mousse

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.09.2017 | 1 kommentar(er)

Kom på att jag glömt att ge er receptet på denna härligt fluffiga mousse med saltkaramell smak! Receptet på salted caramel såsen hittar ni här. Moussen dekorerades med ätbara blommor, mini maränger, digestive kex, jordgubbar och vitchoklad men du kan dekorera den hur du vill. Ätbara blommor är kanske inte i säsong just nu men de går att lämna bort. Lingon eller tranbär skulle även passa perfekt, mmm kolasmak och lingon är ju så gott! Receptet är beräknat för sex personer.

Gröt i kvadrat

Skrivet av Emelie Bergendahl 19.09.2017

MjolgrotDet har verkligen blivit en rivstart på jobbet efter sommaren och samtidigt finns det ett växthus fullt med skörd, en skog full med godsaker och mitt nya intresse paddling. Trevligt, men som ni märker så har bloggen blivit lite lidande. Jag lovar bot och bättring och börjar hösten med något så konstigt som ett blogginlägg om ett annat blogginlägg.

Kategorier:

Kantarell­bruschetta

Skrivet av Hallon & Praliner 19.09.2017

Augusti-september hör till våra favoritmånader, en orsak är för att man får njuta av alla dessa underbara kantareller och allt gott som det går att göra av dem. Här kommer ett recept på en god kantarellbruschetta som passar bra som förrätt, tilltugg på tapasbordet eller som en lite lyxigare kvällsbit.

Apple pie cinnamon buns

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.09.2017

Say whaaat?! Ja ni läste rätt, apple pie cinnamon buns. Ibland får jag genialiska idéer det må jag säga. Och dessa bullar var verkligen en sådan genialisk idé. Äppeltider på intågande, och förutom den traditionella äppelmosen och äppelkakan (som ni kommer att få recept på) så testar jag något nytt. Bullarna är en av de nya kreationerna, för det är vad de är, kreationer.

Matblogg­lista

Skrivet av Sofie Sergelius 18.09.2017

Veckans lista handlar om varför jag började blogga om just mat.  Svaret är ganska självklart: för att mat är mitt liv. Idag på morgonen steg jag tidigt upp för att kunna njuta av en vaniljgröt med mini kiwin, och tänkte på riktigt börja gråta då jag märkte att jag inte hade havregryn hemma! Måste äta sushin som blev över från igår kväll. Hade sparat dem till kvällens middag så nu måste jag hitta på något annat istället. Höh. 

Taggar:
Kategorier: