Chunky guacamole och lime yoghurt

Skrivet av Hallon & Praliner 27.07.2017

Som tillbehör till de varma kräftorna serverade vi en chunky guacamole, en frisk limeyoghurt samt baguette.

Kategorier:

Rabarbersaft utan saftkokare

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.07.2017

Gör en enkel råsaft av rabarbern! Nu börjar det snart vara dags för safttider och rabarbern börjar nu bli lite trådig till bakverk, då blir den perfekt till saft. Skär av rabarbern och frys in så har du bra saft-rabarber tills vinbären mognat eller gör som jag och gör en råsaft på rabarbern. Enklare än så blir det inte. 

Grillade kräftor med sting

Skrivet av Hallon & Praliner 26.07.2017

Som variation till den traditionella kräftskivan rekommenderar vi att du provar detta recept med varma kräftor med sting. De varma kräftorna serverade vi med majskolvar, två röror (recept på dessa kommer imorgon) samt ett gott bröd.

Vegansk linscurry

Skrivet av Sofie Sergelius 25.07.2017

Vegansk linscurry

Kategorier:

Recension: Långvik Congress Wellness Hotel

Skrivet av Tintin och Jonathan 25.07.2017

IMG 1493

Kategorier:

Kräftpremiär!

Skrivet av Emelie Bergendahl 25.07.2017

OI218Den 21 juli på morgonen får de som kräftar fiska upp årets första kräftburar. Årets kräftpremiär inföll i fredags och jag jobbade på Silverskär där ett gäng traditionsenligt har kräftskiva den 21:a varje år. De senaste åren har det varit extra spännande att få veta hur det ser ut i burarna eftersom vädret inte alls har varit gynnsamt för kräftorna. Är det t.ex. kallt i vattnet, som det har varit i år, så byter kräftorna skal långsammare och kan då ha alldeles för mjukt skal för att tas upp och kunna kokas. Vädret till trots så lyckades fisket någorlunda i år, storleken på kräftorna var bra och kräftskivan kunde hållas!
OI000214Den kallas sommaren gjorde ett litet uppehåll och vädret var strålande!

Örtsalt

Skrivet av Jessica Nybacka 23.07.2017

IMG 6495 2

Himmelsk rabarberkaka i limpform

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.07.2017

Rabarbersäsongen börjar vara över och rabarbern börjar bli mera saftrabarber än efterrättsrabarber men i denna kaka fungerar den ännu. En rabarberkaka i limpform är perfekt då du vill ha något sött till eftermiddagskaffet och den går bra att frysa in i färdiga skivor och ta upp efter hand. Det går säkert bra att göra dubbel sats av kakan och sätta den i en långpanna. Jag serverade kakan med en vanilj glassboll och kolasås, super kombo!