Om att hålla matkurser

Skrivet av Nathalie Aurén 22.02.2018

FlowKitchen kurs arbis

Kategorier:

Szegediner gulasch

Skrivet av Lina Engström 22.02.2018

Hej på er! Hoppas ni haft en bra vecka! Riktigt vinterväder har vi ju så det förslår iallafall, så i matväg är det ju bäst med varma grytor och soppor att värma sig med. Så nu hörrni gott folk ska jag dela med mig av en riktig höjdare till maträtt! Kan ju genast säga att det här inlägget skulle aldrig ha blivit till om det inte vore för min mormor som tyckte det var en bra idé att skriva om vegansk gulasch med knödel. Vad är då detta för något, kanske någon frågar sig, för jag hade aldrig kommit i närheten av detta förrän mormor visade hur det skulle gå till. Alltså, österrikisk Szegediner gulasch med knödel är en soppa gjord på surkål, och en slags brödklimpar som kan liknas med våra klimpar i soppan vi äter kring fastlagstisdagen. Det är billigt, lättlagat, mättande och framför allt gott! 

Rabarber­sorbé med vanilj­crumble

Skrivet av Hallon & Praliner 22.02.2018

Om du har rabarber i frysen passar det bra att använda upp den nu inför en ny rabarbersäsong. Den här efterrätten med rabarbersorbé och vaniljcrumble är härligt syrlig och utgör ett fint avslut på en middag. 

Morgon­stund har guld i mund

Skrivet av Linda Vestman 22.02.2018

 

"My sorrows slowly melt away, like snowflakes on a sunny April day."

 

Kola­glass

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 21.02.2018

Vad är ett café utan glass? Här kommer en favorit! 

Osso buco med gremo­lata

Skrivet av Jessica Nybacka 21.02.2018

IMG 5139 2

Smoothie x 2

Skrivet av Linda Vestman 21.02.2018

"Good things happen, love is real and everything will be okay in the end. And if it's not okey, it's not the end."

 

Äpple-pannkakor som blev en röra

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.02.2018

"Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det går kanske bra att använda till något annat istället?" - Frippe från Bävern Castor

Risotto med chèvre och serranoskinka

Skrivet av Hallon & Praliner 21.02.2018

En risotto som toppas med stekt getost och serranoskinka. Vi använder samma grundrecept till risotton som vi gör till vår skaldjursrisotto.

Pestolax

Skrivet av Madeleine Granberg 20.02.2018

Godkväll i stugorna!